SlunečnoPraha23°
Raphinha úřadoval a Barcelona veze z Paříže vítězství, Atlético si poradilo s Dortmundem© sport.ceskatelevize.cz

Raphinha úřadoval a Barcelona veze z Paříže vítězství, Atlético si poradilo s Dortmundem

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

Barcelona předvedla obrat a zvítězila v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain 3:2. Katalánský tým se i díky dvěma gólům Brazilce Raphinhy přiblížil prvnímu semifinále od roku 2019. Lídr francouzské ligy prohrál poprvé od listopadu a po sérii 27 soutěžních zápasů. Atlético Madrid porazilo na svém hřišti Dortmund 2:1. Trenér španělského celku Diego Simeone jako devátý kouč v historii vyhrál 50. zápas v soutěži. Odvety jsou na programu příští úterý.

Duel PSG s Barcelonou svedl proti sobě bývalé spoluhráče z katalánského celku i národního týmu a nyní trenéry Enriqueho a Xaviho. Právě Enrique, který v minulosti za "Barcu" i hrál, ji jako trenér v sezoně 2014/15 dovedl k zatím poslednímu triumfu v LM. Tehdy u toho jako hráč nechyběl ani Xavi.

Hosté se v Parku Princů ujali vedení v 37. minutě. Yamalova přihrávka před branku se odrazila k Raphinhovi a brazilský útočník se nemýlil. Pařížané otočili skóre krátce po změně stran v rozmezí 134 sekund. Nejprve dělovkou z šestnáctky pod břevno vyrovnal bývalý hráč Barcelony Dembélé a obrat dokonal Vitinha.