SlunečnoPraha24°
Plzeň srazila oslabený Jablonec, rozhodl Chorý© sport.cz

Plzeň srazila oslabený Jablonec, rozhodl Chorý

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Domácí se museli obejít bez disciplinárně potrestaného Kolumbijce Hurtada. Na lavičce začal nejlepší týmový střelec Chramosta, který není úplně fit. Plzni ve srovnání s úspěšnou čtvrteční odvetou v Evropské konferenční lize proti Servette Ženeva chyběl vykartovaný Brazilec Cadu a volno dostali Jemelka, Kalvach a Kopic. Zato poprvé v nejvyšší soutěži nastoupil útočník Metsoko z Toga, který v zimní přestávce přišel z druholigového Vyškova, a na ligový trávník se po operaci achilovky poprvé od loňského května vrátil Havel.

Hned v první minutě čelil plzeňský brankář Jedlička Hollého dorážce zblízka. Na druhé straně měl po chybě obrany šanci v 11. minutě debutant Metsoko, ale nedokázal zakončit. O devět minut později vypálil z hranice šestnáctky Hejda, míč po nešťastné teči Tekijaškiho změnil trajektorii a obloučkem skončil za zády brankáře Hanuše. Pro kapitána hostů, který v poslední době chyběl v základní sestavě, to byl třetí ligový gól v této sezoně.

Oba týmy, jimž se na jaře daří, se snažily o útočný fotbal. V závěru prvního poločasu však Viktoria přece jen zvýšila tlak. Dvě šance měl Chorý, ale poprvé branku minul, podruhé jeho hlavičku zneškodnil Hanuš.