ZataženoPraha11°
Plzeň - Slavia 0:0 14. kolo Fortuna ligy | iROZHLAS.cz2Foto© irozhlas.cz

Plzeň - Slavia 0:0 14. kolo Fortuna ligy | iROZHLAS.cz

, 4 novinky, 2 zhlédnutí

Souboj mistra s vicemistrem v rámci závěrečného podzimního kola vyzněl lépe pro Slavii, v Plzni totiž vyhrála 1:0. Sešívaní proto zvýšili náskok v čele nejvyšší soutěže na 6 bodů, neboť Sparta remizovala 1:1 s Libercem. Před Letenské se navíc o bod posunul Jablonec, který zvítězil v Olomouci 3:1. Za čtvrtou Sigmou už je nováček z Pardubic po loupeži 2:0 v Karviné. Krize Mladé Boleslavi naopak neskončila, se Slováckem prohrála 2:3.

Šlágr 14. kola zvládli lépe obhájci titulu. Fotbalisté Slavie totiž vyhráli na stadionu vicemistrů z Plzně 1:0. O jedinou branku se ve 26. minutě postaral rumunský reprezentant Nicolae Stanciu. Sešívaní proto zvýšili svůj náskok v čele a na rozdíl od druhého Jablonce odehráli o utkání méně. Viktoria naopak odstartuje nový rok z deváté pozice, což je její nejhorší umístění po podzimu od ročníku 2006/07. Na Slavii ztrácí 15 bodů.

Desátý ligový gól Lukáše Juliše v sezoně zajistil Spartě remízu 1:1 s Libercem. Ten se v Praze dostal do vedení poté, co Kamso Mara proměnil v první půli penaltu, zatímco na druhé straně před ním Bořek Dočkal ve stejné situaci neuspěl, když jeho střelu brankář Filip Nguyen chytil. Sparta proto klesla na třetí místo o bod za Jablonec. Liberec je v tabulce osmý.