Slabý déšťPraha15°
Piráti z Dánska hokejisty Třince o osmifinále Ligy mistrů nepřipravili3Foto© sport.cz

Piráti z Dánska hokejisty Třince o osmifinále Ligy mistrů nepřipravili

, 9 novinky, 4 zhlédnutí

Hokejisté Třince si zahrají osmifinále play-off Ligy mistrů. Oceláři porazili dánský celek Aalborg Pirates jasně 4:0 a postupují. Třemi body se o postup zasloužil nejproduktivnější muž týmu v soutěži Libor Hudáček, který dal gól a u dalších dvou asistoval. Čisté konto udržel v brance gólman Ondřej Kacetl.

Český mistr prohrál v první polovině základní části všechny tři zápasy, ve druhé ale neztratil ani bod. Do hry o play-off jej dostala vítězství v Lahti (3:1) a Stavangeru (4:2). K postupu mezi šestnáct nejlepších stačila Třinci jakákoli výhra nad Aalborgem, který měl před duelem na kontě jen bod.

"V Lahti jsme měli nůž na krku a výhra nás svým způsobem nakopla," uvedl asistent trenéra Třince Vladimír Országh. Přiznal, že postup byl od začátku cílem. "Změnil se formát soutěže, zavedla se nová pravidla. Zejména to přesilovkové, kdy hrajete pořád v oslabení, přestože inkasujete, nás v prvním utkání trochu doběhlo a ztratili jsme proti Rapperswilu jasný zápas. Postupně jsme si ale zvykali a jsme rádi, že jdeme dál."