Obhájci titulu znovu v ráži, vyhráli pošesté za sebou. Bída Rudých křídel pokračuje2Foto1Video© sport.cz

Obhájci titulu znovu v ráži, vyhráli pošesté za sebou. Bída Rudých křídel pokračuje

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Hokejisté St. Louis zvítězili v NHL v souboji nejlepších týmů Západní konference na ledě Edmontonu 5:2. Obhájce titulu si připsal šestou výhru za sebou. Na straně poražených asistoval u obou branek Leon Draisaitl, který ztrácí v produktivitě soutěže jeden bod na vedoucího Davida Pastrňáka z Bostonu. Ve druhém středečním utkání New York Rangers porazili doma Detroit 5:1.

St. Louis sice inkasovalo ve třetí minutě z hole Connora McDavida, ale skóre otočilo dvěma zásahy v přesilových hrách. Prosadili se Jaden Schwartz a Alex Pietrangelo. V závěru prostřední třetiny zvýšil Robert Thomas už na 3:1. Edmonton zápas zdramatizoval v 52. minutě kontaktní branku Zacka Kassiana, ale při hře bez gólmana stanovili konečnou podobu výsledku Tyler Bozak a Ivan Barbašev.

"Celý zápas hráli dobře, jsou to šampioni. Moc nám toho nedovolili. Věděli, co chtějí hrát a drželi se toho," chválil McDavid výkon St. Louis. "Pro nás to byla cenná lekce. Vypadalo to, jakoby se hrál zápas play off, i když to je ještě daleko. Bylo to vyrovnané, rozhodla naše hloupá vyloučení, která potrestali," uvedl obránce Edmontonu Oscar Klefbom.