PolojasnoPraha15°
Nejlepším hokejistou extraligové sezony je poprvé v kariéře Sedlák, na trůnu vystřídal Chlapíka5Foto© tyden.cz

Nejlepším hokejistou extraligové sezony je poprvé v kariéře Sedlák, na trůnu vystřídal Chlapíka

, 6 novinky, 5 zhlédnutí

Pardubický útočník Lukáš Sedlák sice v hodně pestré sezoně na klubové úrovni, kterou má za sebou, nedosáhl na týmovou trofej a neovládl ani střelecké či bodové tabulky, přesto si stihl na extraligové scéně vybudovat obrovský respekt. A i díky tomu se stal poprvé v kariéře Hokejistou sezony. Ocenění, o němž rozhodují samotní hráči, získal poté, co z celkového počtu 342 hlasujících obdržel 52 hlasů, zatímco Marko Daňo 37 a jeho třinecký spoluhráč Martin Růžička 36. Jak uvedl Sedlák v rozhovoru pro ČTK, moc si ho váží a vnímá ho jako odměnu za všechno vynaložené úsilí.

"Potěší to moc. Je to odměna za každodenní práci, která není tolik vidět, ale na konci toho dne se to sečte. Jsem za to rád. Je to asi první takové ocenění v mé kariéře a hrozně si toho vážím. Zároveň z toho mám velký respekt, protože vím, že je těžké to získat a není to jen o mně, je to i o všech lidech okolo mě, jak spoluhráčů a trenérů, tak i rodiny. Takže je to velké zadostiučinění za moji práci, ale zároveň je tam velký respekt z toho, že to není jen o mně," prohlásil Sedlák po pátečním slavnostním vyhlášení v Brně.

Třicetiletý českobudějovický rodák se zkušenostmi z NHL či KHL řadí ocenění hodně vysoko. "Každá taková cena se musí zařadit na ty skoro nejvyšší příčky. Samozřejmě ještě úplně nad tím jsou týmové úspěchy a ocenění. Tohle jde někam hned pod to. Asi každý člověk je rád, když ostatní ocení jeho práci a vyhodnotí ho jako nejlepšího," podotkl Sedlák.