Návrat do NHL v průběhu sezony neplánuji, chci v Olomouci splnit smlouvu, říká Krejčí3Foto© sport.aktualne.cz

Návrat do NHL v průběhu sezony neplánuji, chci v Olomouci splnit smlouvu, říká Krejčí

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Varianta návratu do zámoří, o které se mluvilo, není ve hře. Hokejový útočník David Krejčí, který se v létě rozhodl opustit NHL a vrátil se do extraligové Olomouce, neplánuje, že by se v závěru nadcházející sezony přesunul zpět do Bostonu. Pětatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 v dresu Bruins podepsal s Hanáky roční smlouvu a momentálně se soustředí na premiérové starty v klubu, ve kterém začal kariéru.

"Mám smlouvu na sezonu, kterou chci splnit. Že bych se vrátil (do NHL) v průběhu sezony, neplánuji," řekl Krejčí na dnešní tiskové konferenci v Olomouci, kde jej klub oficiálně představil. "Jsem rád, že jsem tady, a moc se těším, co sezona přinese," řekl rodák ze Šternberka.

Krejčí oznámil svůj nečekaný návrat z NHL domů na začátku srpna a jako hlavní důvod označil rodinu. Dnes to potvrdil. "Už delší dobu jsem myslel na to, co bude dál. V minulé sezoně mi končila smlouva, a přestože jsem se soustředil na Boston, táhlo mě to domů. Dlouho jsme to řešili s agenty a poté, co jsme to rozsekli, bylo to rychlé. Hrál jsem tady do dorostu, ale nikdy za áčko, což jsem vždy chtěl. Byl to jeden z mých snů a těším se, že se teď splní," uvedl elitní centr.