Skoro jasnoPraha14°
Nárůst počtu případů covidu-19 v ČR ve čtvrtek opět zrychlil2Foto© idnes.cz

Nárůst počtu případů covidu-19 v ČR ve čtvrtek opět zrychlil

, 7 novinky, 4 zhlédnutí

Praha - Nárůst počtu případů nemoci covid-19 v Česku ve čtvrtek po třídenním zpomalování opět zrychlil. Přibylo 132 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Za dnešek do 17:30 přibylo 70 nemocných, stejně jako ve čtvrtek za stejnou část dne. Nejpostiženějším regionem zůstává Karvinsko. Dosud se v Česku nemocí covid-19 nakazilo 12.248 lidí, vyléčilo se jich 7848 a zemřelo 353. Aktuálně je tak v zemi 4047 nakažených. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Denní přírůstek případů nákazy o víkendu stoupl až na nedělních 305, což byl nejvýraznější nárůst od začátku dubna. Poté nárůst zpomaloval až na středečních 92 případů. Ačkoli ve čtvrtek nárůst zrychlil, stále jde o druhý nejnižší denní přírůstek za posledních sedm dní.

Na rostoucí počet případů v Česku zareagovalo Slovinsko a Lotyšsko. Od soboty budou muset Češi po příjezdu do Slovinska do čtrnáctidenní karantény, pokud se neprokážou doklady o zaplaceném pobytu a také negativním testem na covid-19 starým maximálně 36 hodin. Průjezd zemí, přes kterou řada českých občanů cestuje do Chorvatska, bude ale dál možný bez zásadních omezení. Česká vláda soudí, že rozhodnutí Slovinska není objektivní, protože kromě Karvinska je epidemiologická situace v Česku klidná.