Na technoparty na Benešovsku je asi 900 lidí3Foto© ct24.ceskatelevize.cz

Na technoparty na Benešovsku je asi 900 lidí

, 5 novinky, 2 zhlédnutí

Hlaváčkova Lhota (Benešovsko) - U Hlaváčkovy Lhoty na Benešovsku dnes pokračuje technoparty. Počet účastníků se od sobotního večera zvýšil zhruba o sto na přibližně 900. Obyvatelé okolních obcí si stěžovali na rušení nočního klidu, policisté kvůli tomu přijali čtyři oznámení. Během noci policie odhalila čtyři řidiče pod vlivem návykových látek, uvedla dnes v tiskové zprávě policejní mluvčí Lucie Nováková. Podle informací ČTK má hudební produkce skončit dnes v poledne, poté začnou účastníci odjíždět.

Organizátor akci pořádá na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka. "V této chvíli je na místě přibližně 900 účastníků. Během noci policisté zkontrolovali 79 osob a 55 řidičů vozidel. Čtyři řidiči byli pod vlivem návykových látek," uvedla Nováková.

"Pokud by tam těch 2000 lidí zůstalo, tak by tam policie zasáhla," řekl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v pořadu televize Prima Partie. Dodal, že policejní zásah je nicméně spíše krajní možností. "Nikdo tady nechce druhý CzechTek," řekl s odkazem na kritizované rozehnání velké technoparty v roce 2005.