PolojasnoPraha24°
Na Náchodsku auto před supermarketem srazilo několik lidí včetně dětí2Foto© tyden.cz

Na Náchodsku auto před supermarketem srazilo několik lidí včetně dětí

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem dnes odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Sedm zraněných včetně dvou dětí bylo přepraveno do lékařských zařízení. Jedno dítě dopravil do nemocnice vrtulník. ČTK to řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Hanušová. Nikdo podle ní nebyl v přímém ohrožení života.

Řidič, který autem do lidí narazil, měl zřejmě zdravotní indispozici, nehodu si nepamatoval. ČTK to řekl starosta čtyřtisícového města Jiří Škop (ODS). Podle něj nešlo o úmysl. Auto narazilo do fronty lidí čekajících na zmrzlinu, uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

"Podle informací, které mám, jde o staršího místního občana. Po nehodě měl tvrdit, že měl zdravotní problém, nehodu si nepamatoval. V tuto chvíli podle informací z místa, nešlo o úmysl. Musíme si ale počkat na závěry policejního vyšetřování," řekl ČTK Škop. Starosta se krátce po nehodě dostavil na místo. "Zpočátku se mi honilo hlavou všechno možné včetně toho, jestli nešlo o úmysl. Radnice je nedaleko, hned jsem šel na místo," dodal.