Mrázek, Rittich i Francouz vychytali výhry, Voráček jednou asistoval3Foto© sport.aktualne.cz

Mrázek, Rittich i Francouz vychytali výhry, Voráček jednou asistoval

, 4 novinky, 5 zhlédnutí

V devíti utkáních čtvrtečního programu NHL bodoval z českých hráčů jen Jakub Voráček. Kladenský odchovanec asistoval u jediné branky Philadelphie, která prohrála s Arizonou 1:3. David Pastrňák vyšel poosmé v sezoně naprázdno a s Bostonem doma podlehl Chicagu 3:4 v prodloužení. Obránce New Yorku Rangers Libor Hájek utrpěl zranění kolene a odstoupil už v první třetině z utkání, ve kterém jeho spoluhráči vyhráli 3:2 v Columbusu.

Francouz inkasoval obě branky na přelomu druhé a třetí třetiny, kterými Montreal snížil z 0:3 na 2:3. Český gólman v dalším průběhu ale odolal tlaku soupeře a v 54. minutě vytáhl skvělý zákrok proti střele Artturiho Lehkonena. Finský útočník vypálil z pravého kruhu bez přípravy do odkryté branky, ale Francouz se stihl přesunout a zasáhl vyrážečkou. Plzeňský rodák chytil v závěrečné třetině 16 střel a vylepšil si bilanci na šest výher a dvě prohry.

Carolina dvakrát vedla, San Jose vždy vyrovnalo. Mrázek neměl na první gól nárok, Marcus Sörensen zakončoval po pěkné přihrávce Joe Thorntona do prázdné branky. U druhé trefy ho překonal Logan Couture ve 40. minutě střelou zpoza pravého kruhu. Další branka už nepadla a došlo na rozstřel, který rozhodl Andrej Svečnikov.