ZataženoPraha15°
Ministr zemědělství Toman měl pozitivní test na covid-19© novinky.cz

Ministr zemědělství Toman měl pozitivní test na covid-19

, 8 novinky, 2 zhlédnutí

Aktualizace: 18.10.2020 14:20 Vydáno: 18.10.2020, 14:20

Praha - Ministr zemědělství Miroslav Toman měl pozitivní test na koronavirus. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. Ministr je podle něj v kontaktu s pražskou hygienickou stanicí a řídí se jejich pokyny. Toman je prvním českým ministrem, který měl pozitivní test. Několik členů kabinetu bylo již dříve jen v preventivní karanténě kvůli kontaktu s nakaženým člověkem.

Toman se ve přitom středu v Lánech setkal s prezidentem Milošem Zemanem. Jednali spolu například o koronavirových opatřeních nebo o rozpočtu ministerstva zemědělství na příští rok. "Opatření byla dodržena, pan prezident není ohrožen," sdělil dnes ČTK Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

"V rámci plnění pracovních povinností dodržoval pan ministr veškerá preventivní opatření, včetně nošení roušky a dodržovaní rozestupu při všech osobních jednáních," řekl ČTK mluvčí ministertva zemědělství. Více informací po domluvě s ministrem nebude poskytovat. Serveru Lidovky.cz šedesátiletý ministr pozitivní výsledek testu potvrdil a napsal jim, že se zatím cítí dobře.