ZataženoPraha11°
LFA chce ligu dohrát, posunula skupinu o záchranu a baráž© sport.ceskatelevize.cz

LFA chce ligu dohrát, posunula skupinu o záchranu a baráž

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Praha - Navzdory nákaze novým koronavirem v týmu Karviné chce Ligová fotbalová asociace (LFA) dohrát první ligu. Posunula poslední dvě kola skupiny o záchranu a baráž o nejvyšší soutěž, která by měla vyvrcholit odvetami 1. srpna. LFA o tom informovala v tiskové zprávě po dnešním zasedání ligového výboru. Pokud by se liga nedokončila, v příštím ročníku by podle šéfa asociace Dušana Svobody hrálo nejvyšší soutěž 17 týmů a musela by se zrušit nadstavbová část.

Skupina o záchranu se měla podle původního plánu dohrát dnes a baráž pak 19. července. Předposlední čtvrté kolo skupiny o záchranu se posunulo na 23. července a páté kolo by se mělo uskutečnit o tři dny později. První zápasy baráže se odehrají 29. července a odvety pak první srpnový den.

Zbytek nadstavby zatím výskyt koronaviru v týmu Karviné neovlivní. Ve středu posledním kolem vyvrcholí skupina o titul, kterou už jistě vyhraje obhájce trofeje Slavia Praha. Podle plánu se také v neděli odehraje kvalifikační utkání o Evropskou ligu mezi pátým týmem skupiny o titul a vítězem skupiny o Evropu. Pokud by se ale nedohrála skupina o záchranu, šel by podle řádů do pohárů pátý celek.