Karel Gott trpí akutní leukémií, léčí se ambulantně v nemocnici5Foto1Video© magazin.aktualne.cz

Karel Gott trpí akutní leukémií, léčí se ambulantně v nemocnici

, 11 novinky, 4 zhlédnutí

„Nechtěl jsem vás zatěžovat svými problémy, nejsem ten, který by o svém soukromí, zvláště zdraví, veřejně sám mluvil a nechával se tak litovat. Se svou nemocí jsem se chtěl díky špičkovému týmu profesora Trněného vypořádat sám, po boku své manželky a mých nejbližších,“ napsal zpěvák na svém facebookovém profilu.

„Před čtyřmi lety jsem pro agresivní nádor podstoupil velmi intenzivní léčbu, která vedla k jeho úplnému vymizení. Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu. Přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii. Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav,“ ozřejmil.

Zároveň poprosil hlavně bulvární média o respektování rodinného soukromí. Dodal, že věří, že mu média nebudou denně v patách a nebudou na jeho rodinu pořádat hon, což by mohlo přitížit nejen jeho stavu, ale zejména psychice jeho nezletilých dcer.