PolojasnoPraha10°
Jablonec doma nezaváhal se Zlínem a posunul se na třetí místo3Foto© idnes.cz

Jablonec doma nezaváhal se Zlínem a posunul se na třetí místo

, 12 novinky, 4 zhlédnutí

Ve středu kousali fotbalisté Jablonce vyřazení v MOL Cupu po jednoznačné porážce na Letné, ale chuť si spravili v lize. V rámci 26. kola zdolali Zlín 3:1 a v neúplné tabulce se posunuli před doposud třetí Slovácko. Zaváhala naopak sedmá Plzeň, která po čtyřech vítězstvích v nejvyšší soutěži za sebou remizovala v Karviné 1:1. Olomouc loupila na stadionu poslední Příbrami a Bohemians přetlačili v Ďolíčku nováčka z Pardubic.

Po vyřazení ve čtvrtfinále MOL Cupu se fotbalisté Jablonce vrátili na vítěznou vlnu. Na domácí Střelnici porazili Zlín 3:1 a v neúplné tabulce přeskočili doposud třetí Slovácko, které má nedělní utkání s Libercem k dobru. Skóre otevřel ve 48. minutě Vojtěch Kubista, krátce nato rozvlnil síť Vladimir Jovovič a třetí gól přidal Jakub Považanec. V nastaveném čase korigoval hostující Jakub Janetzký.

Sedmé soutěžní vítězství v řadě fotbalisté Plzně nepřidali. V Karviné totiž remizovali 1:1 a nevyužili šanci se bodově dotáhnout na šestý Liberec. Desátí domácí brzy vedli gólem Michala Papadopulose, ale střídající Jean-David Beauguel v 52. minutě vyrovnal.