PolojasnoPraha10°
Fiorentina si pěti brankami pochutnala na Frosinone, kanonádu završil Barák3Foto© sport.aktualne.cz

Fiorentina si pěti brankami pochutnala na Frosinone, kanonádu završil Barák

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Fotbalisté mistrovské Nepole ve 24.kole italské ligy ztratili další body, když podlehli 0:1 v Miláně tamnímu AC, který je už jen bod za druhým Juventusem. Ten má ale pondělní zápas s Udine k dobru. Debaklem nováčka Frosinone skončilo nedělní utkání ve Florencii, které domácí vyhráli 5:1. Od začátku roku se Fialky radovali poprvé a v neúplné tabulce se posunuli na šesté místo. Antonín Barák sice vyběhl na trávník až na posledních osm minut, ale k triumfu stihl přispět prvním ligovým gólem v této sezoně. Rozjetá je Atalanta Bergamo, která je čtvrtá a vyhrála v Janově vysoko 4:1.

Skvěle se uvedl i bývalý italský reprezentační útočník Belotti, který přišel do Florencie na konci ledna na hostování z AS Řím. Nastoupil poprvé v základní sestavě a potřeboval jen 16 minut na vedoucí gól. Někdejší obávaný střelec s více než stovkou branek v Serii A se v Římě trápil, za půldruhého roku se trefil jen třikrát a doufá, že se mu v novém klubu podaří restartovat kariéru, v níž neschází zlato z mistrovství Evropy v roce 2021.

Druhý gól přidal už o tři minuty později Francouz Ikoné a třetí Argentinec Martínez. Po změně stran se mezi střelce zapsal další Argentinec González a krátce nato Mazzitelli z přímého kopu odrazem od zdi snížil.