Facebook smazal přes pět miliard falešných účtů2Foto© echo24.cz

Facebook smazal přes pět miliard falešných účtů

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Údaje o odstraňování nepovoleného obsahu vydává kalifornská společnost už počtvrté. Oproti dřívějším zprávám je v té aktuální nově kategorie příspěvků týkajících se sebevražd a sebepoškozování. „Odstraňujeme obsah, který zobrazuje sebevraždu či sebepoškozování nebo k nim nabádá,“ vysvětlil jeden z viceprezidentů Facebooku Guy Rosen.

Na největší sociální síti světa bylo v této souvislosti ve druhém a třetím čtvrtletí dohromady smazáno asi 4,5 milionů příspěvků. V případě Instagramu to bylo v uvedených šesti měsících skoro 1,7 milionu příspěvků, přičemž v obou kvartálech bylo necelých 80 procent odhaleno dříve, než si je kdokoli zobrazil. U Facebooku byl tento ukazatel nad 95 procenty.

Facebook odhaduje, že i v uplynulých měsících tvořily falešné účty přibližně pět procent profilů, které počítá do statistiky o počtu "aktivních měsíčních uživatelů". Do tohoto ukazatele nezahrnuje podvodné profily odstraněné do několika minut od jejich registrace. Společnost prý také každý den zablokuje miliony pokusů o vytvoření falešných účtů.