Dědicové Zdeňka Altnera odmítají, že je rozhodnutí Nejvyššího soudu vítězstvím ČSSD3Foto1Video© domaci.ihned.cz

Dědicové Zdeňka Altnera odmítají, že je rozhodnutí Nejvyššího soudu vítězstvím ČSSD

, 8 novinky, 2 zhlédnutí

Dědici právníka Zdeňka Altnera odmítli, že by nedávný rozsudek Nejvyššího soudu (NS), který vrátil na začátek případ jejich sporu s ČSSD, byl vítězstvím sociálních demokratů. Na úterní tiskové konferenci v Praze uvedli, že se chystají na dokazování potřebných tvrzení, k dispozici mají například zhruba 60 výzev zesnulého advokáta adresovaných nynější vládní straně, aby zaplatila svůj dluh vůči němu.

Právní zástupce Altnerových Václav Veselý uvedl, že sociální demokraté po zveřejnění rozhodnutí NS reagovali v euforii. "Myslíme, že je předčasná, řízení neskončilo," uvedl. Na řízení se spolu s dědici Patrikem a Veronikou Altnerovými připravují. "Tvrzení budeme znova dokazovat, jen pro zajímavost, mám zhruba 60 výzev klienta k zaplacení dluhu a smluvní pokuty," dodal.

Altnerová také zdůraznila, že nejnovější verdikt není vítězstvím ČSSD. "Znamená jen to, že Nejvyšší soud požaduje určité okolnosti nově vyjasnit, otázka výhry a nevýhry je budoucí, určitě to není rozhodnutí, že sociální demokracie je zproštěna hradit odměnu otce," uvedla.