ZataženoPraha10°
ČSOB stoupl letos čistý zisk o více než čtvrtinu na 14,7 miliard korun© byznys.ihned.cz

ČSOB stoupl letos čistý zisk o více než čtvrtinu na 14,7 miliard korun

, 4 novinky, 7 zhlédnutí

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí letošního roku stoupl o 28 procent na 14,7 miliardy korun. K růstu zisku přispěla koupě zbývajícího 45procentního podílu v Českomoravské stavební spořitelně a přecenění dosavadního podílu. Objem aktiv pod správou skupiny vzrostl meziročně o 11 procent na 233,6 miliardy korun.

„Čistý zisk skupiny ČSOB meziročně vzrostl díky růstu čistého úrokového výnosu, jednorázovému výnosu 2,1 miliardy korun plynoucímu z přecenění dosavadního podílu 55 procent v ČMSS v souvislosti s akvizicí zbývajícího podílu, jednorázovému výnosu z prodeje ČSOB Asset Management, z vypořádání staršího právního sporu a na základě dopadu konsolidace ČMSS,“ uvedla banka.

Objem úvěrů ČSOB vzrostl na konci září meziročně o pět procenta na 776 miliard korun, objem vkladů se snížil o šest procent na 978 miliard korun. Zvýšení úvěrového portfolia se opíralo zejména o růst hypotečních úvěrů, stavebního spoření, úvěrů pro malé a střední podniky, spotřebitelského financování a leasingu. Objem vkladů byl vykompenzován nárůstem objemu aktiv pod správou.