PolojasnoPraha17°
Chováte se jako největší nácek, řekla Zaorálkovi Černochová4Foto© zpravy.aktualne.cz

Chováte se jako největší nácek, řekla Zaorálkovi Černochová

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

„Dnes je 78 let od významného aktu operace Anthropoid, kdy byl spáchán útok na Heydricha. Je naprosto ironické, že pan ministr kultury se v těchto dnech chová jako ten největší nácek,“ řekla před poslanci Černochová. Posléze se Zaorálkovi omluvila. Uvedla, že si názor ponechá jako občanka.

Řeč byla o článku, který vyšel o víkendu v deníku Právo. V něm Zaorálek spolu s šéfem české diplomacie Tomášem Petříčkem (ČSSD) a bývalým ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) kritizovali plány Izraele na anexi židovských osad v Západním břehu Jordánu. Podle nich to vylučuje vznik životaschopného palestinského státu.

Podle Černochové je Izrael strategickým partnerem po Česko, a tudíž neměli poslanci nárok na to, aby zemi poučovali. „Nevím, kde v sobě tito pánové berou sebevědomí, že právě oni jsou těmi povolanými arbitry, aby mohli poučovat zemi, která se víc než půl století musí dnes a denně prát o svůj osud v boji s teroristy, kteří mimo jiné stojí právě i v čele Palestinců,“ dodala poslankyně.