SlunečnoPraha20°
Češi se na Euru utkají s Gruzií, na Euro prošly také Ukrajina a Polsko2Foto© sport.aktualne.cz

Češi se na Euru utkají s Gruzií, na Euro prošly také Ukrajina a Polsko

, 6 novinky, 5 zhlédnutí

Je rozhodnuto, národní tým zná kompletní program úvodní fáze Eura. Gruzie ve finálovém utkání play-off zdolala doma po výsledku 0:0 a 4:2 po penaltovém rozstřelu Řecko a bude druhým soupeřem české reprezentace ve skupině F. Po výhře nad Islandem 2:1 jde na turnaj v Německu také Ukrajina. V polské Vratislavi, kde hráli Ukrajinci domácí zápas kvůli válečnému konfliktu ve své zemi, dokonal obrat gólem v 84. minutě Mychajlo Mudryk. Jako poslední se na Euro probojovalo Polsko. Ve finálovém utkání play-off zdolalo po penaltovém rozstřelu domácí Wales.

Svěřenci kouče Ivana Haška zahájí šampionát 18. června v Lipsku proti Portugalsku. Druhý zápas je čeká 22. června proti Gruzíncům, kteří se dostali na závěrečný turnaj poprvé v historii, a skupinu F zakončí dalším utkáním v Hamburku 26. června s Tureckem.

Nervózní zápas v Tbilisi nabídl gólové šance až v prodloužení. Tu největší měl řecký stoper Mavropanos, jehož hlavička po rohovém kopu skončila na břevně. Evropští šampioni z roku 2004, kteří hráli na závěrečném turnaji naposledy před 12 lety, na rozdíl od úvodního kola play-off proti Kazachstánu (5:0) ze hry neskórovali.