ZataženoPraha15°
Britská policie označila útok v Readingu za terorismus4Foto© zpravy.aktualne.cz

Britská policie označila útok v Readingu za terorismus

, 7 novinky, 4 zhlédnutí

Londýn - Britská policie vyšetřuje sobotní útok nožem v jihoanglickém městě Reading, při němž zemřeli tři lidé, jako teroristický čin. Oznámil to dnes národní koordinátor pro boj s terorismem Dean Haydon. Vyšetřovatelé dosud hovořili o tom, že motiv útočníka je nejasný a že chtějí v tomto ohledu zůstat otevření všem možnostem.

Útok v parku Forbury Gardens si kromě třech obětí vyžádal i tři vážně zraněné. Na místě byl zatčen 25letý muž pro podezření z vraždy, po nikom jiném policie nepátrala. Britská média s odvoláním na zdroje na ministerstvu vnitra uvedla, že zatčený muž je Libyjec, který byl v minulosti trestán. Byl ve vězení za menší přečin, který nijak nesouvisel s terorismem.

Podle svědků se útok odehrál kolem 18:00 místního času (20:00 SELČ) v centru Readingu, které se nachází asi 65 kilometrů západně od Londýna. Ve městě bylo v sobotu večer slunečno a oblíbený park byl plný lidí, kteří si sem přišli popovídat s přáteli. Kvůli koronavirovým opatřením jsou v Británii zavřené hospody a podobná zařízení, takže hodně lidí se schází venku, napsala agentura Reuters.