ZataženoPraha11°
Británii postihl rozsáhlý výpadek proudu, komplikace v dopravě© zpravy.aktualne.cz

Británii postihl rozsáhlý výpadek proudu, komplikace v dopravě

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

Anglii a Wales večer postihl rozsáhlý výpadek proudu, který ochromil železniční dopravu a mimo jiné vyřadil z provozu semafory v Londýně. Podle televize Sky News se dodávky elektřiny zastavily asi na hodinu a nyní jsou postupně obnovovány. Společnost National Grid, která v Británii provozuje celostátní rozvodnou síť, oznámila, že výpadek způsobily potíže se dvěma generátory. Problém, který narušil dodávky téměř milionu lidí, už se jí podařilo vyřešit.

Největší komplikace nastaly v železniční dopravě, a to přímo v čase večerní špičky. Kolem 18.00 místního času (19.00 SELČ) například úplně stál provoz na londýnském nádraží King's Cross. Několik desítek minut také nejezdilo metro na lince Victoria Line. Londýnský dopravní podnik vyzýval obyvatele k obezřetnosti poté, co přestaly fungovat některé semafory.

Kromě Londýna byly problémy hlášeny prakticky ze všech koutů Anglie a také z Walesu. Na 15 minut podle informací zpravodajské společnosti BBC vypadl proud i na letišti v severoanglickém Newcastlu, letiště v okolí Londýna ale údajně problém nepostihl.