ZataženoPraha15°
Biden uvalí nové sankce proti Rusku za kybernetické útoky a vměšování se do voleb2Foto© zahranicni.ihned.cz

Biden uvalí nové sankce proti Rusku za kybernetické útoky a vměšování se do voleb

, 14 novinky, 4 zhlédnutí

Dle agenturních zpráv USA údajně připravuje nové sankce vůči Rusku. Důvodem by měla být reakce na údajné ruské kybernetické útoky a vměšování se do amerických voleb. Podrobnosti by měly být dle agenturních zdrojů oznámeny ještě dnes. Další zavádění sankcí vůči Rusku může mít negativní vliv především na ruská aktiva včetně rublu.

Na druhou stranu je již trh na obdobné kroky relativně zvyklý, a tudíž by vliv nemusel být tak dramatický. Samozřejmě bude záležet na tom, jaká budou konečná opatření. Navíc se připravuje summit Biden – Putin a uvalení sankcí před jeho zahájením by nebylo taktickým krokem. Celkově podobné kroky nejsou dobrým signálem pro finanční trhy.

J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.