PolojasnoPraha19°
Basketbalistky USK Praha do finále Evropské ligy nepostoupily, o bronz si zahrají s Mersinem2Foto© sport.ceskatelevize.cz

Basketbalistky USK Praha do finále Evropské ligy nepostoupily, o bronz si zahrají s Mersinem

, 5 novinky, 1 zhlédnutí

Basketbalistky USK Praha nepostoupily do finále Evropské ligy. V semifinále závěrečného turnaje Final Four v tureckém Mersinu podlehly francouzskému týmu Villeneuve-d'Ascq 78:84 a na další účast v rozhodujícím duelu budou muset znovu čekat. V neděli čeká basketbalistky pražského klubu souboj o třetí místo s domácím Mersinem, který prohrál semifinále s Fenerbahce Istanbul 80:89. Přímý přenos budete moci sledovat od 14:55 na ČT sport Plus.

"Pocity jsou blbé. Bohužel jsme chybovaly v obraně i útoku. Většinou to bylo na začátku obou poločasů. Potom jsme se musely těžko vracet do zápasu," řekla Radiožurnálu Sport trenérka Natália Hejková.

Českým šampionkám nepomohlo k postupu ani 24 bodů nejlepší střelkyně Valériane Ayayiové. Její spoluhráčka Tereza Vyoralová jich přidala 13. Soupeř měl čtyři střelkyně s dvojciferným počtem bodů, nejproduktivnější byla osmnáctibodová Kamiah Smallsová.