SlunečnoPraha17°
Arsenal zvítězil a předstihl v tabulce Manchester City, Aston Villa doma poprvé prohrála© sport.ceskatelevize.cz

Arsenal zvítězil a předstihl v tabulce Manchester City, Aston Villa doma poprvé prohrála

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Dvěma góly v brance Nottinghamu se po zápase v 22. kole anglické ligy dostali fotbalisté Arsenalu na druhé místo v tabulce Premier League. Po výhře 2:1 předstihli Manchester City, který má ale o dva zápasy méně. Luton, který uniká z pásma sestupu, zničil čtyřmi góly Brighton, když vedl už ve třetí minutě 2:0. Třemi góly k demolici favorita přispěl Adebayo. Čtvrtá Aston Villa podlehla Newcastlu 1:3 a utrpěla první domácí porážku v ligové sezoně.

Hráči Arsenalu se prosadili až ve druhém poločase. V 65. minutě otevřel skóre Gabriel Jesus a brazilský útočník o chvíli později připravil druhý gól Bukayovi Sakovi. Za Nottingham v závěru snížil střídající Taiwo Awoniyi, ale londýnský favorit si těsný náskok pohlídal a venku v Premier League vyhrál po třech duelech.

Dva góly Newcastlu vstřelil v úvodním dějství Fabian Schär, v 52. minutě nechtěně zvýšil Alex Moreno vlastní brankou. Aston Villa se vzmohla pouze na snížení Ollieho Watkinse. Birminghamské mužstvo doma nebodovalo po 17 zápasech poprvé od loňského února. Straky bodovaly po sérii čtyř porážek a patří jim sedmá příčka.