Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice otočily duel s Olomoucí a vyhrály 5:1. Vítkovicím vystřelil první čtvrtfinálový bod Mueller

Vítěz základní části z Pardubic v úvodním čtvrtfinále sice prohrával po brance Jana Káni, ale i díky dvěma využitým přesilovým hrám nakonec porazil Olomouc 5:1. Tři asistence si připsal David Cienciala. Vítkovice vstoupily do série s Brnem domácím vítězstvím 3:2. Rozdílový gól vstřelil ve 44. minutě bývalý hráč Komety Peter Mueller, a Ostravané si tak ve vzájemných zápasech připsali čtvrtou výhru v řadě. Přímý přenos druhého utkání série Pardubice – Olomouc sledujte v sobotu od 16:40 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Během úvodního tlaku favorizovaného Dynama prostřelil v 7. minutě Konráda z levého kruhu Kousal, ale předtím atakoval v brankovišti olomouckého gólmana Radil. Po trenérské výzvě Hanáků si sudí Cabák s Šírem prověřili situaci na videu a branku nakonec neuznali.

Za 57 sekund se naopak radovali hosté, protože Willa při signalizovaném vyloučení překonal od modré čáry přes Ondruškovu clonu Káňa.

Dynamo odpovědělo v 11. minutě při Bambulově vyloučení. Kousal přihrál z pravého kruhu na levý Paulovičovi, který překonal přesouvajícího se Konráda.

Za 60 sekund domácí otočili stav. Cienciala vrátil puk za levý kruh Dvořákovi, jenž prostřelil olomouckého gólmana mezi betony. Pokusy o vyrovnání kryl Will.

Hanáci se nadále úspěšně bránili a v polovině utkání při dalším jejich výpadu měl možnost Navrátil, ale domácí gólman ukryl puk v lapačce.

Konrádovi na druhé straně dvakrát pomohla pravá tyč. Nejprve v 34. minutě po Mandátově dorážce a potom v 37. minutě po Válově střele.

Při Ondruškově vyloučení Pardubice 106 sekund před druhou pauzou zvýšily. Konrád sice vykopl Radilovu ránu z levého kruhu, ale ze záporného úhlu poslal puk do branky Zohorna.

V 46. minutě se už Dynamo radovalo z další branky. Po kombinaci s Ciencialou a Sedlákem se dostal za obranu Olomouce Hyka a z pravého kruhu zamířil k protější tyči.

První přesilovku nabídl hostům Paulovičův faul, ale skóre se nezměnilo. Naopak pardubické fanoušky ještě 96 sekund před koncem rozjásal Sedlák po třetí Ciencialově asistenci v utkání.

Dynamo Pardubice - HC Olomouc 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Paulovič (R. Kousal, Čerešňák), 12. T. Dvořák (Cienciala), 39. T. Zohorna (Radil), 46. Hyka (L. Sedlák, Cienciala), 59. L. Sedlák (Cienciala) - 8. J. Káňa (Plášek). Rozhodčí: Cabák, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Po opatrné úvodní desetiminutovce získaly Vítkovice gólovou i psychologickou výhodu dvěma slepenými údery během 35 sekund.

Skóre otevřel ve 14. minutě Bukarts, který se po vyraženém Raskobově nahození na mezikruží opřel do puku a překonal Furcha.

Druhá branka měla hodně podobné obrysy: po Gewieseho ráně se kotouč opět odrazil na osu hřiště a tentokrát Kotala ho podruhé poslal za Furcha.

Kometa se ve druhé části vrátila do zápasu a ve 30. minutě ožila ještě více, protože Okál se na brankovišti prosadil důrazem a skotačící puk ze závaru propasíroval za čáru.

Jednu z mála vyložených šancí promarnil v úvodu třetí části Bukarts, vzápětí ale prostřelil z úhlu Furcha Mueller. Kometa však rychle odpověděla Hrbasovou ranou od modré čáry.

Domácí pak ve své jediné přesilovce sevřeli soupeře jako do kleští, ale maximem bylo Kriegerem trefené břevno.

Brno se nadechlo k poslední ofenzivě a v šesti hráčích domácí zmáčklo, Stezka ale domácím vychytal první výhru.

HC Vítkovice - Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Mueller, Raskob), 15. Kotala (Gewiese, J. Stehlík), 44. Mueller (Koch) - 30. Okál (Holík), 47. Hrbas (Flek, Kollár). Rozhodčí: Květoň, Pražák - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 9593.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články