18. března 2023 • 19:30

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 2:0. Čerešňák rozhodl v poslední minutě

Autor: iSport.cz, cze
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drama až do konce! Po úvodním vítězství 5:1 ve čtvrtfinále Tipsport extraligy Pardubice v odvetě na domácím ledě nepředvedly proti Olomouci žádnou krasojízdu. Hanáky v utkání držel skvělý brankář Jan Lukáš, díra v ledové ploše navíc přinesla nečekané přerušení. Východočeši se nemohli dostat do výraznějšího tlaku, ale v poslední minutě tvrdou ranou přece jen přiklonil osud na jejich stranu Peter Čerešňák. Slovenský zadák přitom o několik minut dříve narazil v jasné šanci na gólmana Lukáše. Rozhodl 20 sekund před koncem, do prázdné klece pečetil výhru další bek Tomáš Dvořák. Sledujte VIDEA nejzajímavějších okamžiků. 



Hokejisté Pardubic vyhráli ve druhém utkání čtvrtfinálové série play off extraligy nad Olomoucí 2:0. O výhře Dynama rozhodl v čase 59:40 obránce Peter Čerešňák, do prázdné branky se pak ještě o pět sekund později trefil další bek Tomáš Dvořák. Čisté konto uhájil gólman Roman Will. Východočeši, kteří odehráli dnešní duel bez jediného vyloučení, vedou v sérii 2:0. Série bude pokračovat třetím utkáním v úterý na Hané.

Oproti prvnímu duelu se pardubická sestava nelišila. Hanáci naproti tomu připravili několik změn a do branky místo Konráda nastoupil Lukáš. V bojovné první třetině byl nejblíže gólu domácí Adam Musil, jenž vybojoval puk a střelou orazítkoval tyčku olomoucké branky.

Necelých sedm minut před koncem úvodní třetiny bylo utkání přerušeno kvůli problému s ledem u mantinelu v útočném pásmu Pardubic. Následovala klasická přestávka, po níž se zbývající čas prvního dějství dohrával. Dynamo dokončilo svou přesilovku, při které si Lukáš poradil se střelou Pauloviče.

Ve druhém dějství mohl jet na Willa olomoucký Anděl, jenže Poulíček mu obětavým zákrokem puk vypíchl. O chvíli později byli v akci Bambula s Navrátilem, ale pardubického brankáře nepřekonali. V nadějné pozici neuspěl na druhé straně ani Kousal. I hosté vyslali další střelecké pokusy, ale ani ve druhé třetině žádný gól nepadl.

Rozhodnout mohli Pardubičtí v 53. minutě, kdy po akci první útočné formace zblízka zakončil Čerešňák, ale Lukáš zastavil puk ještě před brankovou čárou.

Závěrečný nápor Dynama nakonec přece jen přinesl rozhodující gól, když Radil zpoza branky našel Čerešňáka, jenž z kruhu prostřelil Lukáše. V tu chvíli zbývalo jen necelých dvacet sekund do konce třetí třetiny. Hosté to ještě zkusili bez brankáře, ale Dvořák ihned přidal druhý gól a pečetil výhru Pardubic.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Pardubice): „Myslím, že jsme viděli maximálně bojovný a urputný hokej z obou stran. My jsme byli tím šťastnějším týmem, když jsme v závěru rozhodli.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Předvedli jsme určitě lepší výkon než v prvním utkání, bohužel jsme nedali gól. Nezvládli jsme koncovku, ale i tak musím říct, že dnešní výkon byl od hráčů výborný. Musíme tak pokračovat, teď máme dva zápasy doma. Musíme být produktivnější a ještě aktivnější, abychom hráli i nějakou přesilovku. Po dnešním utkání jsme hráče pochválili, náš výkon byl opravdu dobrý.“

Góly

Domácí: 59:41. Čerešňák, 59:46. T. Dvořák

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Dujsík, Ondrušek (C), Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, F. Kočí – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Plášek ml., Kusko, P. Musil – Klimek, Menšík, Anděl.

Rozhodčí

Jeřábek, Jaroš – Kajínek, Špůr

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10194 diváků

Pardubice - Olomouc: Domácí euforie! Bezgólové utkání zlomil 19 sekund před koncem Čerešňák, 1:0
Video se připravuje ...
Pardubice - Olomouc: Dvořák trefil prázdnou branku a zpečetil výhru Dynama, 2:0
Video se připravuje ...
Pardubice - Olomouc: Poulíček zastavil obětavým skokem Andělův únik
Video se připravuje ...
Pardubice - Olomouc: Problémy s ledem! První třetina se dohraje až po přestávce
Video se připravuje ...

Pardubice - Olomouc: Svižná rána Adama Musila orazítkovala tyčku
Video se připravuje ...
Radegast HITparáda: Pardubický Adam Musil dohrál hostujícího kapitána Ondruška
Video se připravuje ...

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE HC Olomouc Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud