6. května 2023 • 16:50

SESTŘIH: Teplice - Pardubice 1:0. Trubač trefil důležité body pro domácí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic v 1. kole nadstavbové skupiny o záchranu v první lize porazili doma Pardubice 1:0. Premiérovou trefou v tomto ročníku nejvyšší soutěže rozhodl v 15. minutě záložník Daniel Trubač, jenž dnes nastoupil s kapitánskou páskou. „Skláři“ si upevnili 13. místo v tabulce a zvýšili náskok na barážové příčky na čtyři body. Východočeši mají na 15. pozici už jen bod k dobru na poslední Zlín.



Tepličtí prodloužili sérii neporazitelnosti na čtyři utkání. Pardubičtí nezvládli svůj 100. zápas v nejvyšší soutěži a venku prohráli popáté za sebou. Také třetí vzájemný duel v ligové sezoně ovládl domácí tým. Na rozdíl od říjnového utkání na teplických Stínadlech (5:1) a březnového zápasu na novém pardubickém stadionu (3:1) ale tentokrát padla jediná branka.

Skóre se změnilo hned z první nebezpečnější akce utkání. Trubač si našel na hranici vápna odražený míč a z voleje ho napálil nechytatelně k tyči. Odchovanec Hradce Králové oslavil první ligovou trefu po více než roce symbolicky v duelu s východočeským rivalem „Votroků“.

Záhy vybojoval Gning míč pro domácího Filu, útočník české reprezentace do 21 let ale ve vyložené šanci netrefil míč čistě. Domácí k udržení poločasového vedení museli přestát dvě velké příležitosti soupeře. Janoškovu střelu z bezprostřední blízkosti vytáhl Mucha ve 24. minutě na roh, po kterém Chlumecký poslal hlavičku jen těsně vedle levé tyče.

Úvod druhého poločasu byl vinou střídání a několika ošetřování rozkouskovaný, přesto si oba celky vypracovaly gólové šance. Trubač se mohl prosadit podruhé krátce po přestávce, hlavou ale nedokázal usměrnit do brány Horův centr. Ještě větší šanci měl v 57. minutě na druhé straně Janošek, jenž ve skluzu poslal vnějším nártem míč do tyče.

Východočeši byli ve zbytku duelu aktivnější, do větší šance už se ale nedostali. Tým s nejhorším útokem soutěže (29 gólů) tak opět potvrdil, že ho trápí problémy ve finální fázi. Tepličtí, kteří mají naopak s 63 inkasovanými góly nejhorší ligovou defenzivu, tlaku odolali a zaznamenali čtvrté čisté konto v ročníku. Tři z nich si Severočeši připsali od nástupu trenéra Frťaly v polovině března.

Góly

Domácí: 15. Trubač

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mucha – Hora, Chaloupek, Mičević – Hyčka (56. Sy, 70. Urbanec), Mareček, Jukl, Trubač (C), Hybš – Gning (70. Núr), Fila (80. Žák).

Hosté: Nita – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Vacek (53. Darmovzal) – Sychra (75. Huf), Hlavatý, Janošek, Pikul (81. Krobot) – Černý (C).

Náhradníci

Domácí: Němeček, Sy, Žák, Núr, Vachoušek, Vondrášek, Urbanec, Radosta

Hosté: Markovič, Tischler, Jeřábek, Darmovzal, Krobot, Helešic, Huf

Karty

Domácí: Sy, Hora, Mičević, Mucha, Núr

Hosté: Vlček

Rozhodčí

Černý – Nádvorník, Leška

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

3263 diváků

Klíčové momenty utkání:

Teplice - Pardubice: Trubačovu hlavičku na malém vápně hasil Hranáč
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Teplice - Pardubice: Trubačova pumelice zapadla až za Nitu! 1:0
Video se připravuje ...

Teplice - Pardubice: Pikulova rána zpoza vápna prosvištěla těsně vedle levé tyče
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

FK Teplice Vše o klubu ZDE

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Ostrava 35 11 9 15 53:50 42
12. Teplice 35 11 9 15 45:67 42
13. Jablonec 35 10 10 15 49:63 40
14. Pardubice 35 11 4 20 38:63 37
15. Zlín 35 7 13 15 43:60 34
16. Brno 35 8 9 18 41:64 33

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud