SlunečnoPraha12°
Krejčí naskočil při jasné výhře Atlanty, zapsal čtyři body a doskok3Foto1Video© idnes.cz

Krejčí naskočil při jasné výhře Atlanty, zapsal čtyři body a doskok

, 4 novinky, 5 zhlédnutí

Hawks mají na osmém místě Východní konference náskok čtyř výher na jedenáctou příčku a pozice pro předkolo play off by už měli uhájit. Boston zvítězil nad Sacramentem jasně 132:109 a drží se v kontaktu s lídrem soutěže Milwaukee. Naopak Sacramento si pohoršilo v boji s Memphisem o druhou příčku v Západní konferenci.

Krejčí od nového trenéra Quina Snydera příliš šancí nedostává, v úterý ale měla Atlanta zápas pod kontrolou a už na začátku poslední čtvrtiny vedla o 20 bodů. Ve třetí části předvedla šňůru 16:0 i díky třem trojkám Bogdana Bogdanoviče. Snyder tak v závěru šetřil opory v čele s Traem Youngem, který dal 30 bodů a 12 asistencí, a na poslední tři minuty poslal do hry i Krejčího.

Český reprezentant se postaral o poslední dva koše svého týmu. Nejprve z rohu hřiště naběhl ke koši a zakončil rovnou ze vzduchu po zachycení přihrávky od Aarona Holidaye. Následně vyběhl do protiútoku, s míčem se hezky prosmýkl mezi dvěma obránci a únik zakončil přesnou donáškou. Mezi střelce se zapsal poprvé od 16. února.