Dálnici D7 ve směru na Slaný uzavřela na 10. kilometru nehoda, při incidentu zemřelo dítě

ČTK ČTK
Aktualizováno 12. 3. 2018 15:58
Dálnice byla více než tři hodiny uzavřená.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: HZS Plzeňského kraje

Stehelčeves (Kladensko) - Dítě zemřelo v pondělí odpoledne při dopravní nehodě dvou aut na 10. kilometru dálnice D7 ve směru na Slaný. Další člověk se lehce zranil, záchranáři ho převezli do nemocnice. "Dálnice bude delší dobu uzavřena," řekli mluvčí hasičů Petr Svoboda a záchranné služby Petra Effenbergerová. Dálnice byla více než tři hodiny uzavřená.

Podle mluvčí kladenské policie Jany Šteinerové se nehoda stala po 12:00. Byl při ní lehce zraněn pětapadesátiletý řidič, podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol. "Nezletilý spolujezdec utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl," uvedla mluvčí.

Dálnice byla uzavřena, policie dopravu odkláněla na 9. kilometru na Bouchalku, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet na 18. kilometru u Knovíze. Provoz na D7 byl obnoven kolem 15:30. "Příčinu nehody policisté vyšetřují," dodala Šteinerová.

"Přes veškerou snahu záchranářů musel lékař u dítěte školního věku konstatovat smrt," řekla Effenbergerová. Lehce zraněného řidiče záchranáři převezli do spádové nemocnice. Na dálnici zasahoval také vrtulník, který se ale vrátil na základnu prázdný. Podle Svobody na místo vyrazili členové posttraumatického týmu kvůli poskytnutí první psychické pomoci pozůstalým.

 

Právě se děje

Další zprávy