Doprava v centru Prahy kolabovala, tramvaje stály na Jindřišské i na Karlově náměstí

Domácí Domácí
Aktualizováno 23. 2. 2018 21:51
Kvůli technické závadě na tramvajových kolejích a množství dopravních nehod byl zablokován provoz na Karlově náměstí nebo v Jindřišské ulici.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Lukáš Bíba

Praha - V centru Prahy v pátek odpoledne zkolabovala doprava, kvůli technické závadě na prasklé koleji u zastávky Lazarská a množství dopravních nehod byl zablokován provoz na Karlově náměstí. Provoz byl obnoven, opravy ale pokračují od večerních hodin.

Informaci potvrdila Aktuálně.cz mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. "Od 17:40 byl obnoven provoz ve směru Národní třída - Karlovo náměstí. Od 20:00 je plánováno opětovné zavření a pokračování opravy, která je plánována na cca 5 hodin," uvedla večer mluvčí.

Omezení se týkalo devíti tramvajových linek, stojící tramvaje komplikovaly dopravu v Jindřišské, Lazarské nebo Vodičkově ulici, dále na Smetanově nábřeží.

"Vlivem poruch a dopravních nehod došlo k zablokování provozu na Palackého, Karlově náměstí, Jindřišské a Staroměstské," uvedl DPP na Twitteru.

Tramvaje odpoledne nejezdily také ve směru z Andělu na Arbesovo náměstí, přes Čechův most a Strossmayerovo náměstí, zastaven byl i provoz na Palackého náměstí, ten už byl ale obnoven. Nejezdil také autobus č. 207 z Florence na Staroměstskou, i tato trasa je již ale v provozu.

Omezeny nebo odkloněny byly odpoledne tramvaje z Olšanského náměstí na Floru, ze zastávky Dubenečská do zastávky Radošovická nebo z Malostranské na Staroměstskou. Ty už by nyní měly být také v provozu.

Zpoždění kvůli kolonám nabíraly také tramvaje z centra do Podolí, Braníka a Modřan. Detailní informace o omezení konkrétních linek má DPP na svém webu.

 

Právě se děje

Další zprávy