Sobotkova vláda rozdala na odměnách 430 milionů, o 60 milionů více než v roce 2016

ČTK ČTK
22. 12. 2017 18:39
Ministři Sobotkovy vlády rozdali svým podřízeným 430 milionů na odměnách. Na vnitru dosáhly odměny více než 107 milionů korun, což je průměrná odměna zhruba 48 tisíc korun na osobu. Nejvyšší průměrná odměna byla na ministerstvu dopravy, a to více než 60 tisíc korun.
Peníze
Peníze | Foto: Shutterstock

Praha - Ministři bývalé vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) rozdali ve druhém pololetí mezi své podřízené celkem 430 milionů korun na odměnách. Je to o 60 milionů korun více než loni. Informuje o tom iRozhlas.cz. Nejvíce vyplatilo ministerstvo vnitra, které má ale také nejvíce zaměstnanců.

Na vnitru dosáhly odměny více než 107 milionů korun, což je průměrná odměna zhruba 48 tisíc korun na osobu. Nejvyšší průměrná odměna byla na ministerstvu dopravy, a to více než 60 tisíc korun.

Ministerstva se prý snaží odměnit pracovníky, kteří odvádějí špičkovou práci nebo plní důležité úkoly. Některé resorty také růst zdůvodňují tím, že se zvyšuje počet neobsazených funkčních míst a úspory jsou použity právě na ocenění zaměstnanců.

"Konkrétní rozdělení odměn v sekcích je v pravomoci náměstka konkrétní sekce," sdělila serveru mluvčí ministerstva financí Michaela Tesařová.

Nový premiér Andrej Babiš (ANO) se prý bude ministrů ze svého hnutí ptát, na co přesně peníze použili. "Jsem znám jako člověk, který šetří. Na druhou stranu, když ministři pracují, tak si podřízení nějaké odměny zaslouží. Určitě byly zdůvodněné konkrétními úkoly," uvedl Babiš.

 

Právě se děje

Další zprávy