Hlavní obsah

Finále olympijské premiéry Big Airu bude bez české účasti

Pchjongčchang
Aktualizováno

České snowboardistky Šárka Pančochová a Kateřina Vojáčková ztroskotaly v kvalifikací Big Airu, která má v Pchjongčchangu olympijskou premiéru. V soutěži, při níž závodnice předvádějí divácky atraktivní extrémně vysoké skoky, obsadila Pančochová devatenácté místo, olympijská debutantka Vojáčková byla po dvou pádech až zcela poslední šestadvacátá. Do pátečního 12členného finále prošla jako nejlepší z kvalifikace mistryně světa a dvojnásobná vítězka Světového poháru Rakušanka Anna Gasserová, které chyběly jen dva body k maximální stobodové hranici.

Foto: Ivana Roháčková

České snowboardistky Šárka Pančochová a Kateřina Vojáčková marně vyhlížely postup do finále olympijské soutěže v Big Airu.

Článek
Fotogalerie

Sedmadvacetiletá Pančochová se v Koreji představila podruhé týden po šestnáctém místě ve slopestylu. Více se jí vydařila první kvalifikační jízda, v níž dostala za čistý skok s nižší obtížností 65,50 bodu a byla šestnáctá. V druhém kole chtěla zaútočit na postupovou dvanáctku, ale upadla a v pořadí si pohoršila. K účasti ve finále jí nakonec chybělo 10,75 bodu.

Při třetí účasti pod pěti kruhy tak vicemistryně světa ve slopestylu z roku 2011 nevylepšila svůj nejlepší olympijský výsledek, jímž zůstane páté místo ze slopestylu ze Soči.

Jednadvacetiletá Vojáčková, která se do Pchjongčchangu dostala dodatečně po zranění jedné ze soupeřek, upadla při obou svých pokusech a se ziskem 19 bodů uzavírala startovní pole.

Muži i s Petrem Horákem mají kvalifikaci na programu ve středu.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu - snowboarding:
Ženy - Big Air (kvalifikace):
1. Gasserová (Rak.) 98,00
2. Fudžimoriová 94,25
3. Iwabučiová (obě Jap.) 92,75,
...19. Pančochová 65,50,
26. Vojáčková (obě ČR) 19,00 - nepostoupily.

Reklama

Související témata: