Hlavní obsah

Schyluje se k přestupu léta: Baroš putuje z Boleslavi do Liberce. Slovan lovil i v Tottenhamu

ram, jisSport.cz
Aktualizováno

Zřejmě nejzajímavější letní přestup v rámci české nejvyšší fotbalové soutěže je na spadnutí. Někdejší reprezentační útočník Milan Baroš totiž podle informací Sport.cz skončil v Mladé Boleslavi a míří do nedalekého Liberce. Slovan získal také talentovaného slovenského záložníka Filipa Lesniaka z Tottenhamu, roční smlouvu pak s Libercem podepsal obránce Milan Nitrianský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Baroš míří na sever - z Mladé Boleslavi do Liberce.

Článek

Podle zdroje blízkého libereckému klubu je příchod útočníka Milana Baroše téměř jistou věcí. Severočeši mají být podle dostupných informací domluveni na angažování nejlepšího střelce ME 2004 s Mladou Boleslaví a pochopitelně i samotným hráčem.

„Zájem Slovanu byl dlouhodobější, za poslední tři dny jednání hodně pokročila, byť uzavřená ještě nejsou," prozradil zdroj z vedení mladoboleslavského klubu.

Slovan zůstal po odchodu Bakoše do Plzně a ukončených hostování Pulkraba a Rabušice prakticky bez hrotového hráče. Trenér Trpišovský má k dispozici jedině Hadaščoka, na testy pak dorazil Ekpai. Baroš by pro Slovan představoval spásu.

Kromě Baroše přichází i Lesniak

„Po odchodu Marka Bakoše hledáme útočníka s vůdčími schopnostmi, což Milan Baroš splňuje. Máme o jeho služby zájem, ale vše je otázkou jednání," říká opatrně trenér Jindřich Trpišovský.

Příchod někdejšího útočníka Liverpoolu, Aston Villy, Portsmouthu, Lyonu nebo Galatasaraye Istanbul ale není jediným posílením liberecké sestavy.

Na sever Čech přichází i středopolař Filip Lesniak, mládežnický reprezentant Slovenska, který od roku 2012 působil v Tottenhamu. „Jeví se nám jako hráč, který by nám mohl pomoci zklidnit hru, hrát blízko u stoperů a zkvalitnit nám takovou tu první rozehrávku, kterou nám dřív zajišťoval David Pavelka," řekl kouč Slovanu.

Liberec se s Tottenhamem dohodl na půlročním hostování s opcí. „Slibuji si od něj, že nám pomůže hned a že vytvoří tlak na ty hráče, kteří tady momentálně jsou. Chtěli bychom s ním ale pracovat delší dobu, protože je to mladý, zajímavý hráč," přeje si Trpišovský.

Pětadvacetiletý Nitrianský s Libercem trénuje od začátku letní přípravy a nyní si vysloužil roční kontrakt. Bývalý reprezentant do 21 let naposledy působil v italském druholigovém Avellinu, v Česku hrával za Slavii, Příbram a České Budějovice.

Reklama

Související témata: