Hlavní obsah

Ščasný: Touha nám sice zůstává, ale o titulu je v podstatě rozhodnuto!

Praha

Byl skleslý, odpovídal tichým hlasem. Trenér fotbalistů Sparty Zdeněk Ščasný byl z nedělní ligové remízy na Bohemians 1905 (2:2) notně zklamaný. Ví dobře, že za stávající konstelace je zisk mistrovského titulu už hodně vzdálený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání s Bohemians 1905.

Článek

Co pro Spartu výsledek z Ďolíčku znamená?

Snad ani nebudu říkat, že je to komplikace. V podstatě je rozhodnuto. Měli jsme obrovskou touhu vyhrát na Bohemce, potom ve středu v dohrávce na Dukle, a potom doma porazit Plzeň. Touha zůstává dál, ale z hlediska titulu je to patrně ztraceno.

Jaké důvody stojí za tím, že jste nevyhráli?

Dvě věci. Větší důraz hlavně v úvodu první půle, kdy jsme jako by kontrolovali hru, ale soupeř hrozil brejky. Nedostupovali jsme hráče, takže hned první útok, který domácí podnikli, skončil gólem.

A druhá věc?

Neproměňování šancí. Pak už neberu za stavu dva dva, kdy jsme hodně otevírali hru, že měl soupeř také příležitosti, nastřelil i tyč. Ale v tu dobu jsme měli mít zápas dávno pod kontrolou.

Na jaře vám nevycházejí vstupy do zápasů, už pošesté v lize jste inkasovali jako první...

Nevyšel nám tentokrát ani vstup do druhé půle. Nedali jsme šanci, Bohemka vzápětí využila standardku. Což je další věc, která rozhodla, že jsme v Ďolíčku nevyhráli.

Co říkáte na výkon Konatého, přes jehož stranu se domácí hodně prosazovali?

Špatně se mi to říká, protože má problém s kotníkem. Dřel jako kůň, udělal dvě chyby, za které jsme zaplatili. Ale byl jsem rád, že vůbec hraje, neměl jsem na pravého beka koho dát.

Proč nehrál od začátku stoper Jakub Branec?

Začal trénovat až v sobotu, nevěděl jsem, jestli to zvládne. Od zápasu doma s Příbramí, kdy e nechal vystřídat, netrénoval. Bylo by to strašné riziko.

Reklama

Související témata: