Hlavní obsah

Zeman vyhrál ve všech krajích, jen v Praze ho porazil Drahoš

Miloš Zeman vyhrál v prvním kole prezidentských voleb ve všech krajích republiky kromě Prahy. Tam zvítězil Jiří Drahoš, který jinak ve zbytku republiky skončil vždy na druhém místě. V Brně skončil Drahoš těsně druhý za Zemanem, naopak v Ostravě výrazně zvítězil současný prezident.

Foto: Novinky

Výsledek prvního kola volby prezidenta 2018

Článek

Na volební mapě České republiky po prvním kole prezidentských voleb je vidět převaha Miloše Zemana téměř ve všech krajích.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta

Výjimku tvoří Praha, kde zvítězil Jiří Drahoš s 35 procenty hlasů, druhý skončil prezident Zeman s 22 procenty. Třetí pak Pavel Fischer (necelých 14 %) následovaný Michalem Horáčkem (11%).

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Praze

Středočeši dali přednost současnému prezidentovi, Zeman zde získal 34% hlasů. Druhý Drahoš oslovil necelých 29% voličů, na třetím místě skončil Horáček (necelých 11%), v závěsu za ním pak Hilšer s Fischerem (oba necelých 9,5 procenta).

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta ve Středočeském kraji

V Jihočeském kraji zvítězil Zeman, který přesvědčil necelých 38 procent voličů, Drahoše volilo 26,6 %, třetí skončil bývalý diplomat Fischer s deseti procenty. Těsně za ním se pak umístil Hilšer (9,4%) s Horáčkem (9,3%).

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Jihočeském kraji

Plzeňský kraj „ovládl” Zeman s 41 procenty hlasů, druhému Drahošovi dalo přednost 25% voličů. Třetí skončil textař Horáček (9,6 %), následovaný Hilšerem a Fischerem.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Plzeňském kraji

Obyvatelé Karlovarského kraje výrazně upřednostnili současnou hlavu státu, která získala téměř 44% procent hlasů. Druhý Drahoš přesvědčil necelých 25% voličů, na třetím místě je Horáček (10,5%). Čtvrté místo obsadil Hilšer (8,6%) a páté Fischer (6,7%).

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Karlovarském kraji

Miloš Zeman s přehledem zvítězil v Ústeckém kraji, kde ho volilo 47% lidí. Druhý Jiří Drahoš získal 21 procent hlasů, třetí Michal Horáček necelých 11. Lékař Marek Hilšer přesvědčil devět procent obyvatel kraje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Ústeckém kraji

Obyvatelé Libereckého kraje dali přednost Zemanovi, který zde získal 36% hlasů, druhý Drahoš pak o deset procentních bodů méně. Horáček přesvědčil přes jedenáct procent voličů, Hilšer téměř 10 a Fischer necelých devět.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Libereckém kraji

V Královéhradeckém kraji skončil na prvním místě Miloš Zeman, kterému odevzdalo hlas 36 procent voličů. Druhý Jiří Drahoš získal 27%, na třetím a čtvrtém místě jsou Michal Horáček a Marek Hilšer (oba mírně přes 10 procent hlasů). Těsně za nimi pak skončil Pavel Fischer s devíti procenty.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Královéhradeckém kraji

Téměř 40 procent voličů v Pardubickém kraji odevzdalo svůj hlas Miloši Zemanovi. Jiří Drahoš získal 26 procent. Vyrovnané výsledky jsou na třetím až pátém místě, Pavel Fischer, Michal Horáček i Marek Hilšer získali přes devět procent hlasů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Pardubickém kraji

Voliči v kraji Vysočina, kam jezdí prezident Zeman na svoji chalupu, upřednostnili současnou hlavu státu a odevzdali jí 42 procent hlasů. Druhý Drahoš přesvědčil téměř 25 procent voličů, třetí Fischer pak necelých 12 a čtvrtý Hilšer devět.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta na Vysočině

V Jihomoravském kraji získal Zeman téměř 40 procent hlasů, druhý Drahoš oslovil téměř 26 procent voličů. Třetí skončil Fischer s 12 procenty, kolem osmi procent hlasů získal Hilšer a Horáček.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Jihomoravském kraji

Poměrně vyrovnané výsledky hlásí Brno. Miloš Zeman zvítězil s necelými 32 procenty hlasů, Jiří Drahoš jich získal téměř 30. S odstupem skončil třetí Pavel Fischer (13%), přes osm procent hlasů získal Michal Horáček a Marek Hilšer.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Brně

Jasné vítězství si připsal prezident Zeman v Olomouckém kraji, kde přesvědčil 45 procent voličů. Drahošovi odevzdalo hlas necelých 23 procent a Fischerovi 10. Kolem osmi procent získal Hilšer s Horáčkem.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Olomouckém kraji

Přes 40 procent hlasů získal Zeman také ve Zlínském kraji, druhý Drahoš oslovil necelých 24 procent voličů. Třetího Fischera volilo necelých 14%, Hilšera pak osm a Horáčka sedm procent.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta ve Zlínském kraji

Téměř polovina obyvatel Moravskoslezského kraje, kteří přišli k volebním urnám, dala přednost současnému prezidentovi. Druhý Drahoš získal 24 procent, třetí Fischer pak osm. Kolem šesti procent hlasů pak dostal Hilšer i Horáček.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Moravskoslezském kraji

Podobně jako v kraji, tak i v Ostravě získal 49% hlasů současný prezident Miloš Zeman. S 22 procenty skončil na druhém místě Jiří Drahoš. S výrazným odstupem je čtvrtý Pavel Fischer s 8 procenty, následovaný Markem Hilšerem (7%) a Michalem Horáčkem (6,7%)

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Ostravě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám