Hlavní obsah

Topolánek neuspěl ani v rodném Vsetíně, dostal 7,83 procenta hlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěchem skončilo první kolo prezidentských voleb pro někdejšího premiéra a bývalého předsedu ODS Mirka Topolánka i v jeho rodném Vsetíně. Ve městě získal 7,83 procenta hlasů, předstihlo jej hned pět dalších prezidentských kandidátů. Svůj hlas ve Vsetíně odevzdalo 59,21 procenta ze 21 378 voličů. Vyplývá to z výsledků zveřejněných Českým statistickým úřadem.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kandidát na prezidenta Mirek Topolánek

Článek

První kolo ve Vsetíně ovládl úřadující prezident Miloš Zeman s 39,30 procenta hlasů. Druhou pozici obsadil Jiří Drahoš, kterému dalo hlas 22,81 procenta oprávněných voličů. Následují Pavel Fischer s 11,61 procenta, Marek Hilšer s 8,19 procenta a Michal Horáček s 8,08 procenta.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta

Topolánkovi se ve Vsetíně podařilo předstihnout pouze Jiřího Hynka, který obdržel 1,24 procenta hlasů, Petra Hanniga s 0,56 procenta a Vratislava Kulhánka, kterého ve městě volilo 0,34 procenta voličů.

Topolánek se ve Vsetíně narodil 15. května 1956. V roce 1971 ve městě ukončil Základní školu Trávníky, následně odešel studovat Vojenské gymnázium Jana Žižky z Trocnova v Opavě a Fakultu strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. V politice se začal angažovat od roku 1989, kdy se připojil k Občanskému fóru. Už dlouhá léta žije v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám