Na Knötigovu aktivitu na sociálních sítích upozornil server Lidovky.cz, který ho také s jeho výrokem konfrontoval v rozhovoru. „Nezúčastnil jsem se diskuse, pouze jsem napsal tři slova pod fotku. Další debata už jde mimo mě, ani jsem ji nesledoval,“ řekl webu a dodal: „Facebook neprožívám tak, abych ho sledoval pořád.“

Jenže krátce poté přišla studená sprcha. „Je naprosto neúnosné, aby takový člověk působil u Nejvyššího soudu, navíc v pozici tiskového mluvčího,“ řekl Pavel Šámal ČTK. Avizoval, že ještě v pátek pojede z Prahy do Brna a odvolá ho. „Já bych chtěl, aby odešel z Nejvyššího soudu vůbec,“ dodal s tím, že s Knötigovou prací vyslovoval nespokojenost už po svém nástupu do funkce.

V pátek vpodvečer přišla informace, že Knötig funkci opustí na konci června. Oficiálně dohodou.

Nová kašna a fontánky v Brně se staly oblíbeným místem pro osvěžení v horkých dnech. Městská hygiena sice s koupáním nesouhlasí, má ale svázané ruce a nemůže lidi ani pokutovat. Policie smí koupající se veřejnost pouze požádat, aby odešla.

Změnu chystá brněnský magistrát. „O problému víme, připravujeme provozní řád pro toto prostranství, kde budou jasná pravidla, co se tam smí a co ne,“ řekl Blesk.cz mluvčí magistrátu Pavel Žára. Až potom bude zřejmě možné takové koupání pokutovat.

Fontána ke koupání, to není normální, míní Knötig

Knötig v reakci řekl ČTK, že svou větou pouze vyjádřil postoj k tomu, že by nemělo být normální, aby se fontána využívala ke koupání a možnému poškozování. „To se týká kohokoliv bez ohledu na barvu pleti, vyznání, orientaci,“ uvedl.

Výraz cikorka považuje za slangový brněnský výraz pro romské etnikum, který podle něj nikoho neuráží. „Sám rozděluji lidi na slušné a neslušné a je jedno, k jaké minoritě či majoritě patří. Mám řadu známých právě z romského etnika a nemám žádný problém se s nimi bavit, protože jsou slušní a přátelští,“ dodal.

Fotogalerie
1 fotografie