Nad půvabnou Češkou se v Pakistánu vznáší trest smrti: Krásná Tereza (21) pašovala heroin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nad půvabnou Češkou se v Pakistánu vznáší trest smrti: Krásná Tereza (21) pašovala heroin!

V Pákistánu zadrželi Češku Terezu H. Pašovala 9 kilo heroinu.
V Pákistánu zadrželi Češku Terezu H. Pašovala 9 kilo heroinu. (Foto – Geo.tv, Facebook)

Krásná Češka pašovala z Pákistánu devět kilo heroinu. Teď nad ní visí trest smrti. Terezu H. (21) zadrželi celníci na mezinárodním letišti v Láhaur. S drogou mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Dlouhovlasá štíhlá blondýnka z Uherského Hradiště, která pobývala v Pákistánu na tříměsíční příbuzenské vízum s platností do 14. února, včera podle serveru Geo.tv prošla přes dvě kontroly. Svým půvabem ale nakonec celníky neošálila. Do letadla ji už nepustili. Mladá žena poté místo vnadů zřejmě nasadila na svou obranu pravdomluvnost. Celníci totiž uvedli, že ve městě na základě informací, které od ní získali, probíhá několik zátahů.

Zadržení Terezy H. potvrdilo ministerstvo zahraničí. „Žena je nyní vyslýchána celníky v prostorách letiště, následně by měla být předána k dalšímu vyšetřování speciálnímu úřadu pro boj s narkotiky,“ řekla včera mluvčí ministerstva Irena Valentová.

Pašování drog se v Pákistánu podle serveru Novinky.cz obvykle trestá smrtí. V případě cizinců však soudy zpravidla ukládají trest odnětí svobody v nejdrsnějším vězení.

Nebyla andílek

Podle informací Aha! zamířila Tereza na scestí, když se v 18 rozhodla odejít z Církevního gymnázia na Velehradě. Chvíli pracovala v běžné firmě, ale brzy zjistila, že slušné peníze si tak nevydělá.

Řekli o ní

*Její známý (25): „Nepašovala drogy poprvé. Dělala to z různých zemí nejméně rok a několikrát se jí to podařilo. Sháněla i další holky, které by jí v tom pomáhaly. V Uherském Hradišti se objevovala jen občas.“

*Maminka: „Nebudu podávat žádné informace. Sama přesně nevím, co a jak se stalo.“

*Známý Petr (43): „Znal jsem ji od dětství. Vždycky byla milá a hodná. Brzy se ale odstěhovala od rodičů, kteří se rozvedli, a hodně cestovala. Léta jsem ji sledoval jen přes facebook. Ještě v úterý jsem se divil, že dávala na instagram videa z Pakistánu, která točila zřejmě z okna, kde byla ubytovaná. Je to pro mě naprostý šok.“

*Petr Svozílek (68), majitel svatebního salonu ve Zlíně, pro který Tereza, jež se věnovala modelingu, kdysi fotila: „Fotky se dělaly v roce 2014 na Velehradě. Byla nadšená, říkala, že ani nemohla dospat. Poté mezi námi probíhala korespondence, ale focení se už neuskutečnilo. Že bude pašovat drogy, bych do ní neřekl.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.