Hlavní obsah

Zug - Hradec Králové 0:4Paráda! Mountfield vládl v Zugu a je v semifinále Ligy mistrů

škv, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v odvetném zápase čtvrtfinále play off Ligy mistrů na ledě Zugu 4:0 a postoupili do lednového semifinále, ve kterém se utkají s lepším z dvojice Mnichov - Djurgaarden. Východočeši, kteří v domácím zápase se švýcarským celkem remizovali 1:1, rozhodli o postupu ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Thomas Thiry z Zugu, Jordann Perret z Hradce Králové a brankář Zugu Luca Hollenstein během úvodního duelu čtvrtfinále Ligy mistrů - ilustrační foto.

Článek

V první třetině byli lepší domácí hráči, v jejichž sestavě tradičně nechyběl český reprezentační útočník Jan Kovář. Brankář Mazanec ale v Bossard areně navázal na skvělé výkony z poslední doby a spoluhráče několikrát podržel. Při Vincourově vyloučení mu pomohla tyč.

Ve druhé dvacetiminutovce uštědřili hosté pátému týmu švýcarské ligy lekci z produktivity. V rozmezí necelých osmi minut překonali brankáře Genoniho třikrát. Nejprve Koukal pohotově dorazil Čápovu střelu, poté využil Chalupovu práci za brankou kapitán Smoleňák a v první hradecké přesilovce se po Zámorského přihrávce trefil Filip Pavlík.

Zug ale nerezignoval a ještě ve druhé části se snažil utkání zdramatizovat. Alatalova střela ale skončila na brankové konstrukci, proti Martschinimu předvedl skvělý zákrok Mazanec. Hradecký gólman měl práci i při dvou domácích přesilovkách ve třetí třetině, nadále ale držel neprůstřelnost.

V 52. minutě mohl hostům definitivně pojistit postup Smoleňák, samostatný nájezd ale neproměnil a Genoni si porazil i s následnou Chalupovou šancí. Šest minut před koncem se domácí pokusili utkání zdramatizovat odvoláním brankáře, Mazance však překonat nedokázali. Naopak počtvrté inkasovali, když Smoleňák vybídl ke skórování Chalupu.

Odvetné utkání čtvrtfinále play off Ligy mistrů:
EV Zug - Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Koukal (Čáp), 28. Smoleňák, 30. F. Pavlík (Zámorský), 59. M. Chalupa (Smoleňák). Rozhodčí: Björk, Nord (oba Švéd.) - Kaderli (Švýc.), Schlegel (Niz.). Vyloučení: 1:4, navíc Albrecht - K. Klíma oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4450. První zápas: 1:1, postupuje Hradec Králové
Zug: Genoni - Diaz, Morant, Alatalo, Thiry, Schlumpf, Zgraggen, Zryd - Klingberg, Lindberg, Zehnder - Martschini, Jan Kovář, Hofmann - Simion, McIntyre, Öhen - Langenegger, Albrecht. Trenéři: Tangnes, Holden a Östman.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, Čáp, Pilař - Vincour, K. Klíma, Červený - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, R. Pavlík - Rákos, Kubík, Miškář. Trenéři: V. Růžička, T. Martinec a P. Svoboda.
Lulea - Lausanne 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky: 18. a 43. Gunler, 4. Brännström, 54. Sondell, 60. Farley - 4. Vermin, 58. Almond. První zápas 2:1, postupuje Lulea
Biel - Frölunda 3:5 v prodl. (0:2, 1:0, 2:2 - 0:1)
Branky: 31. Ulmer, 53. Poulliot, 57. Schneider - 58. a 66. Carlsson, 4. Lasch, 16. Lundquist, 58. Lasu. První zápas: 3:2, postupuje Frölunda.
Mnichov - Djurgaarden 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 23. Nilsson, 44. Östman, 57. Eriksson. První zápas 1:5, postupuje Djurgaarden
Semifinálové dvojice:
Djurgaarden - Hradec Králové
Frölunda - Lulea

Reklama

Související témata: