Hlavní obsah

Obrovské drama v boji o finále! Sparta i Mladá Boleslav srovnaly série

Praha
Aktualizováno

Bitvy o finále play off hokejové extraligy se pořádně zdramatizovaly. Mladá Boleslav doma porazila Třinec 4:2 a srovnala sérii na 3:3. Třetí mečbol za sebou odvrátila Sparta, která vyhrála v Liberci 3:2 v prodloužení. Semifinálové série tak rozhodnou čtvrteční sedmé zápasy v Třinci a v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha oslavují vítězný gól Jana Košťálka na 3:2 v prodloužení šestého utkání semifinále play off v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští potřebovali k odvrácení konce sezony nutně zvítězit, a poprvé v celé sérii otevřeli skóre zásluhou Jakuba Kotaly. Hrdinou utkání se stal autor dvou branek Bruslařského klubu Pavel Kousal, jenž se v obou případech trefil v oslabení.

V prostřední třetině nejprve po srovnání Martina Růžičky vrátil domácím vedení a v poslední minutě při risku Ocelářů bez brankáře pečetil výhru. Dvěma body přispěli k výhře i Ondřej Najman a Martin Pláněk. Za hosty zdramatizoval zápas v polovině třetí třetiny gólem na 2:3 Lotyš Ralfs Freibergs.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec druhého gólu Mladé Boleslavi Pavel Kousal (vpravo) se raduje se spoluhráčem Ondřejem Najmanem.

Potřetí za sebou měla nůž na krku Sparta, ale tlak na severu Čech i tentokrát zvládla. Po brankách Lukáše Rouska a Romana Horáka si ve druhé třetině vybudovala dvougólový náskok.

Ten však v závěrečné části smazal dvěma zásahy v rozmezí dvou minut a 16 sekund Dávid Gríger. Zápas tak dospěl do prodloužení, které rozhodl tvrdou ranou při signalizovaném vyloučení Jan Košťálek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Semifinále play off hokejové extraligy, 6. zápasy:
Liberec - Sparta 2:3 v prodloužení
Branky: 48., 50. Gríger - 28. Rousek, 35. Horák, 78. Košťálek. Stav série: 3:3.
Mladá Boleslav - Třinec 4:2
Branky: 15. Kotala, 35., 60. Kousal, 40. Najman - 30. Růžička, 50. Freibergs. Stav série: 3:3.

Reklama