Hlavní obsah

Vedoucí Sparta prohrála šlágr v prodloužení! Plzeň doma propadla

Aktualizováno

Hokejisté Plzně prohráli ve 12. kole Tipsport extraligy s Hradcem Králové 1:4 a nebodovali poprvé po sedmi zápasech. Doma neuspěly ani Vítkovice, ty podlehly Olomouci 1:2. Pardubice naplno zabraly v Karlových Varech po výhře 5:4, dva góly vítězů dal Ďaloga. Oceláři z Třince sice vedli v Mladé Boleslavi 2:1, ale nakonec po porážce 2:3 odjeli bez bodu. Nováček z Českých Budějovic si doma poradil s litvínovskou Vervou 4:3 a Zlín rozhodl o vítězství 4:3 nad Libercem až v samostatných nájezdech. Tam rozhodl Zdeněk Okál. První Sparta v brance se Salákem prohrála v prodloužení ve šlágru na ledě Komety Brno 3:4 v prodloužení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna dává rozhodující gól v prodloužení.

Článek
Fotogalerie

Zápasy mezi Kometou Brno a Spartou jsou tradičně vyhrocené a šlágr 12. kola nebyl jiný. Brno šlo do vedení pár sekund před koncem první části hry, kdy Saláka v brance Pražanů překonal zkušený Klepiš. Kometa mohla mít ještě luxusnější náskok, ale Mueller zahodil nařízené trestné střílení.

Na další góly se čekalo do závěrečné části hry a to také kvůli tomu, že trestné střílení ve druhé třetině neproměnil ani sparťan Tomášek. Ve třetí dvacetiminutovce padlo pět gólů. Kometa vedla už 3:1, ale nakonec se po přesilovkovém zásahu Řepíka dostal duel do prodloužení. To se ale hrálo jen pár desítek sekund, protože Saláka překonal Mueller.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva hlavní rozhodčí Pavel Hodek, Petr Kalina ze Sparty a Filip Dvořák z Brna.

Přímou bitvu o druhé místo Oceláři na ledě Mladé Boleslavi nezvládli. Prohráli 2:3 a počtvrté za sebou nebodovali. Na průběžnou stříbrnou pozici tak poskočili Středočeši a srazili soupeře na třetí místo tabulky. Třinec vedl 2:1, ale obrat skóre dovršil vítězným gólem v čase 34:55 útočník Ondřej Najman.

Rozjetá Plzeň doma schytala tvrdý direkt od Hradce. Indiáni šli do duelu s třemi výhrami v řadě (bodovali dokonce sedmkrát za sebou), jenže utkání plně opanoval Mountfield. Už v první třetině si vybudoval slibný dvoubrankový náskok, a když Východočeši přidali v prostřední části hry další dva zásahy, nebylo pochyb o tom, kdo vyhraje. Plzeň v závěru jen korigovala manko, k bodovému zisku ale měla daleko.

O úspěchu Hanáků na ledě Vítkovic rozhodl krátce po polovině utkání svou první trefou v aktuální sezoně obránce Tomáš Dujsík. Kohouti vyhráli i druhý vzájemný duel sezony a z posledních šesti venkovních zápasů popáté dokázali zabodovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dominik Lakatoš z Vítkovic (vlevo) a brankář Olomouce Branislav Konrád.

Předposlední Zlín si doma po třech vystoupeních bez zisku vyšlápl na favorita z Liberce, když slavil výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Alespoň bod Bílým Tygrům, kteří v předchozích čtyřech duelech bodovali naplno, v čase 58:54 zachránil útočník Michal Bulíř. V nájezdech ale rozhodl domácí Zdeněk Okál.

Trápení z domácího stadionu je zapomenuto. Motor naskočil a na vlastním ledě vítězí. Nováček nad Litvínovem vyhrál 4:3 a slaví počtvrté za sebou. Vítězným gólem a asistencí se na tom podílel ve svém 700. utkání v české nejvyšší soutěži slovenský obránce René Vydarený.

Hokejisté Pardubic dovedli dramatický duel v Karlových Varech k těsné výhře. Energie mocně finišovala, ve třetí třetině smazala dvoubrankové manko z 2:4 na 4:4. Zápas ale v čase 57:04 rozhodl prvním gólem v sezoně útočník Ondřej Roman, jenž si připsal i asistenci. Po dvou brankách dali domácí útočník Tomáš Mikúš a hostující bek Marek Ďaloga.

Hokejová Tipsport extraliga - 12. kolo:
Plzeň - Hradec Králové 1:4
Branky: 47. Suchý - 11. a 37. Blain, 4. Smoleňák, 26. Zachar
Zlín - Liberec 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 15. Fořt, 49. Novotný, 53. Nosek, rozhodující nájezd Okál - 31. Gríger, 46. Kolmann, 59. Bulíř.
České Budějovice - Litvínov 4:3
Branky: 5. Pýcha, 24. Prokeš, 32. Allen, 60. Vydarený - 28. Zdráhal, 54. Fronk, 60. Lukeš
Mladá Boleslav - Třinec 3:2
Branky: 11. Flynn, 20. Pláněk, 35. Najman - 11. O. Kovařčík, 13. M. Růžička.
Karlovy Vary - Pardubice 4:5
Branky: 35. a 51. Mikúš, 8. Černoch, 44. Vondráček - 17. a 25. Ďaloga, 6. Mandát, 36. Camara, 57. Roman.
Vítkovice - Olomouc 1:2
Branky: 31. Werbik - 14. Tomeček, 32. Dujsík
Brno - Sparta 4:3 v prodloužení
Branky: 20. a 49. Klepiš, 45. Holík, 61. Mueller - 46. Dvořáček, 50. Košťálek,  58. Řepík.

Reklama

Související témata: