Hlavní obsah

Kladno udrželo naději na záchranu! Sparta si zastřílela, Plzeň porazila lídra

Praha
Aktualizováno

Základní část hokejové extraligy mocně finišuje a největší drama se dál odehrává v boji o záchranu, který ani po 50. kole není rozhodnutý. Poslední Kladno sice vyhrálo v Brně 2:1, jenže naplno bodovaly po výhře v Třinci 3:2 i Pardubice a Litvínov doma smetl Vítkovice 4:0. Poslední tři zmíněné kluby tak mají na Rytíře shodně tříbodový náskok. Již jistý vítěz Prezidentského poháru z Liberce podlehl 2:4 v Plzni, která se posunula na třetí místo. Druhá Mladá Boleslav díky hattricku Jegliče porazila Karlovy Vary 4:3 v prodloužení. Čtvrtá Sparta rozdrtila Zlín 5:1. Olomouc uštědřila debakl Hradci Králové 4:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Edwin Hedberg z Litvínova při rozbruslení s příčeskem na podporu Konta našeho srdce, které chce pomoct mladé onkologicky nemocné mamince Janě Ryšánkové získat paruku z pravých vlasů.

Článek
Fotogalerie

Kladnu hrozilo, že pokud v Brně nebude bodovat a konkurenti z chvostu tabulky uspějí naplno, jeho naděje na záchranu definitivně zhasne. Jenže Rytíři posíleni výhrou nad Spartou dokázali po obratu vybojovat všechny body i v Brně. Vítězství vystřelil po Jágrově přihrávce Zikmund. Kometa má navzdory porážce jistý přímý postup do play off.

Finiš základní části však skvěle zvládají také Pardubice, které porazily i obhájce titulu z Třince a venku tak vyhrály pošesté za sebou. Oceláři, kteří v závěrečném risku bez brankáře nastřelili horní tyč, ukončili sérii tří výher a klesli na páté místo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu proti Třinci.

Po dvou porážkách zabral také Litvínov, který i díky dvěma trefám Jarůška přejel Vítkovice. Navíc brankář Janus vychytal první čisté konto v sezoně. Ostravané se mohli definitivně zachránit, místo toho ale klesli vinou horšího skóre na předposlední příčku a o extraligovou příslušnost se dál musejí strachovat.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Olomouce oslavují výhru v Hradci Králové.

Čtvrtá Sparta po porážce s Kladnem uštědřila trápícímu se Zlínu výprask, k němuž přispěl dvěma zásahy kapitán Řepík. Berani prohráli pátý z posledních šesti zápasů, přesto už si s předstihem zajistili postup do předkola.

Souboj dvou týmů bojujících o lepší pozici pro předkolo play off zvládla mnohem lépe Olomouc, která proti Mountfieldu podruhé v sezoně uhájila čisté konto a po jednoznačné výhře přeskočila domácí v tabulce. Ze sedmé pozice na ně má, stejně jako na Karlovy Vary, dvoubodový náskok. Dvakrát se trefil Knotek.

Velký obrat předvedla Mladá Boleslav, která ještě v 50. minutě prohrávala s Karlovými Vary 1:3, ale Středočeši utkání nakonec otočili a v prodloužení rozhodl Jeglič, jenž zároveň završil hattrick. Boleslavští uhájili druhou příčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Gulaš z Plzně.

Už jsou díky lepšímu skóre před Plzní. Západočeši si po dvou porážkách spravili chuť vítězstvím po obratu nad lídrem tabulky z Liberce. Vítězný gól vstřelil kanonýr Gulaš, který 35. trefou sezony překonal klubový rekord Františka Černého.

50. kolo Tipsport extraligy
Brno - Kladno 1:2
Branky: 8. Mueller - 31. O´Donnell, 46. Zikmund
Třinec - Pardubice 2:3
Branky: 40. M. Stránský, 54. Růžička - 4. Poulíček, 33. Tybor, 45. Vondrka
Litvínov - Vítkovice 4:0
Branky: 27. Moravčík, 28., 54. Jarůšek, 52. Mahbod
Ml.Boleslav - Karlovy Vary 4:3 v prodloužení
Branky: 25., 50., 62. Jeglič, 57. Zbořil - 4. Rachůnek, 30. Polák, 34. Stříteský
Hradec Králové - Olomouc 0:4
Branky: 7., 25. Knotek, 31. Nahodil, 60. Handl
Sparta - Zlín 5:1
Branky: 4., 37.  Řepík, 25. Dvořáček, 31. Forman, 46. Smejkal - 49. Gazda
Plzeň - Liberec 4:2
Branky: 45. Rob, 31. Vracovský, 37. Gulaš, 59. Mertl - 12. Hudáček, 57. Šmíd

Reklama

Související témata: