Hlavní obsah

Slavia - Inter 1:3Bláznivá minuta dala Slavii naději, po porážce ale musí na jaro v Evropě zapomenout

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Martínez 0 : 1
37. Souček (penalta) 1 : 1
81. Lukaku 1 : 2
88. Martínez 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Jedna bláznivá minuta stačila a v Edenu bylo v pátém díle Ligy mistrů rázem všechno jinak. Milánský Inter se radoval z druhého gólu předčasně, neboť polský sudí Marciniak dal na video, branku, kterou vstřelil Lukaku neuznal, a místo toho nařídil penaltu na opačně straně. To proto, že ho VAR upozornil, že Olayinka byl faulován a zápas Slavie s Interem se musí vrátit o pár desítek vteřin zpět. Souček pokutový kop proměnil a stav srovnal. Téměř hodinu pak válčil český mistr o naději, že Inter udolá a bude v pohárové Evropě pokračovat, závěr poznamenaný fatální minelou Frydrycha a dvěma inkasovanými brankami ho však ze snění probral. Český mistr nakonec prohrál 1:3.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - Inter MilánVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Barcelona - Dortmund.

Sebevědomě slávisté začali. Aktivně také. Však také nenechali v úvodních minutách Nerazzurri hrát a vůbec jim nepůjčovali míč. Jenže, co to bylo platné, když jejich snažení nedošlo zúročení? Pouze Hušbauerova hlavička míjející tyč Handanovičovy brány mohla hosty postrašit, ale u ní také zůstalo.

„Má skvostnou formu a velikou chuť, proto dostal v sestavě přednost. Navíc jsme chtěli využít jeho schopností střílet zpoza šestnáctky, protože v tom jsme cítili šanci," vysvětloval trenér Trpišovský, proč místo Traorého nasadil právě Hušbauera.

K dalším korekturám sahat nemusel, protože Kolář se do brány postavil, stejně jako se do sestavy vrátili Souček s Masopustem a Ševčíkem. „V takovém zápase se musí každý obětovat a hrát i přes bolest, která ho trápí," vyprovázel své svěřence do partie s Interem.

Je to paradox. I ty dva venkovní zápasy jsme podali lepší výkony než tady doma, hodnotí Jindřich Trpišovský.Video: Sport.cz

Snažili se o to. Chtěli trenéra vyslyšet. Už po dvaceti minutách ovšem poznali, že se potkávají s jiným Interem než před dvěma měsíci v prvním zápase. A jiný byl i Lukaku...

Hned tři slávističtí hráči se snažili belgického obra zastavit, ale neuspěli. Zbavil se jich, nacentroval a Argentinec Martínez neomylným volejem potvrdil, že i on je fotbalově jinde.

Opakovalo se totéž, co v předchozích domácích zápasech s Dortmundem a Barcelonou. Borussia sice dala gól až po pětatřiceti minutách, ale už v té první měl autor úvodní trefy Hakimí obrovskou šanci, Messi potrestal Slavii v minutě třetí.

Slavia se však stejně jako proti Barceloně vzepřela osudu. Nejdřív ovšem musela přežít svou klinickou smrt. Videosystém VAR a polský sudí Marciniak ji od ní uchránil.

V 35. minutě totiž vyrobil Frydrych fatální minelu, neboť se nechal Martínezem lehkovážně obrat o míč a Lukaku střílel do prázdné brány.

Příčina prohry s Interem? Neproměňování šancí, shodují se hráči Slavie.Video: Sport.cz

Video však zasáhlo. Sudí dostal avízo, že předtím došlo v šestnáctce Interu k faulu de Vrije na Olayinku, takže druhý gól hostů neplatil a místo toho se postavil Souček k exekuci penalty.

Nezaváhal, pokutový kop proměnil, takže jedna bláznivá minuta vše zvrátila. Místo skóre 0:2 svítil totiž na tabuli nerozhodný stav 1:1. Zápasu to samozřejmě prospělo, neboť rázem musela zase hrát obě mužstva, protože remíza by byla málo pro Slavii i Inter.

Snažila se o to. Nerazzurri disciplinovanou a precizní defenzivou, kdy čekali na příležitost k rychlému výpadu, Pražané pokračující aktivitou a hodně vysunutým presinkem, z čehož pramenila územní převaha a větší herní iniciativa, ale také až přespříliš ztracených míčů.

I proto se do šestnáctky přes obranný italský val nedokázali prodrat a ani střely ze střední vzdálenosti nárok neměly. Masopustovu ránu vytáhl Handanovič nad břevno, aby v 73. minutě zlikvidoval i jeho sólo, které Slavii nabízelo vůbec největší šanci otočit skóre.

Ale i Nerazzurri hrozili. A hodně, a hlavně s přibývajícími minutami stále častěji a nebezpečněji, protože domácí ve snaze strhnout výhru na svou stranu hráli se stále větším rizikem, což se do jejich výkonu promítalo.

Upadal. Nebyl už takový, jako do přestávky. Chyběl v nem pohyb, drajv, zarputilost, vlastnosti, o něž se mohli opřít v předchozích střetnutích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Interu Milán Romelu Lukaku střílí gól do sítě Slavie v utkání základní skupiny Ligy mistrů. Vše sleduje brankář Ondřej Kolář.

Proto šancí Interu přibývalo. Lukaku ovšem trefil hlavou břevno, Brozovič ho také orazítkoval, Martínez pro změnu pálil těsně vedle tyče a zanedlouho selhal v sólovém náběhu stejně jako před ním Masopust.

Nakonec se ale hosté přece jen dočkali. Frydrych vyrobil devět minut před koncem už druhou minelu.

Zase fatální, i podruhé hloupou, soupeřem pochopitelně potrestanou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal ze Slavie Praha s dalšími fotbalisty českého šampiona po utkání základní skupiny Ligy mistrů s Interem Milán.

Podklouzl, Lukaku mu utekl, troufl si i na kličku Kolářovi a do prázdné brány zápas rozhodl. Jeho druhý gól ve středečním duelu už totiž platil. Rozhodl o tom, že Slavia odešla i v třetím domácím zápase poražena a v pohárové Evropě po bitvě s Dortmundem letos končí, což gól Martíneze v samém závěru už jen podtrhl.

A to ještě jednou přispěchal Slavii na pomoc VAR, neboť Lukaku přidal v nastaveném čase ještě čtvrtou branku, kterou Marciniak zase neuznal.

Fotbalová Liga mistrů - 5. kolo skupiny F:
Slavia Praha - Inter Milán 1:3
Branky: 37. Souček z pen. - 19. a 88. Martínez, 81. Lukaku. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Gil (video, všichni Pol.). ŽK: Kúdela - Vecino, Martínez, Conte (trenér). Diváci: 19 370 (vyprodáno).
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych (83. Takács), Bořil - Souček, Hušbauer (70. Zelený) - Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík - Olayinka. Trenér: Trpišovský.
Inter: Handanovič - Godín, De Vrij, Škriniar - Candreva, Vecino (80. Esposito), Valero (77. Gagliardini), Brozovič, Biraghi (76. Lazaro) - Lukaku, Martínez. Trenér: Conte.
Ostatní středeční zápasy LM najdete zde.

Reklama

Související témata: