Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mladá Boleslav ukončila sérii porážek, ve Zlíně vyhrála jasně 7:3

Mladá Boleslav vyhrála v zápase 19. kola na ledě Zlína 7:3 a rázně tak ukončila sérii tří porážek. Domácí, kterým chyběl nemocný trenér Roman Svoboda i řada hráčů základního kádru, naopak padli potřetí v řadě.

Utkání Zlín - Mladá Boleslav
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

Beranům, jenž vedl kouč juniorky Zbyněk Mařák, se vydařil vstup do utkání. Ve 4. minutě otevřel po souhře Sedláčka se Žižkou skóre Dobiáš, který si tak připsal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži.

"Radost z gólu jsem měl, ale lepší by bylo, kdybychom získali tři body. Při gólu mi to Sedláček se Žižkou nachystali mezi kruhy. Viděl jsem volné místo a povedlo se mi ho trefit," řekl dvacetiletý Vojtěch Dobiáš.

Na druhé straně si ke střele sjel Dlapa, brankář Kašík puk hrudí vyrazil před sebe. Mladá Boleslav vyrovnala zásluhou Šťastného. Po pasu Bernada překonal domácího gólmana dlouhou kličkou do bekhendu.

Zanedlouho vyslal Šidlík dopředu Najmana, Kašík jeho pokus chytil do lapačky. Bruslaři otočili skóre dvěma góly v rozmezí 37 sekund. Nejprve vlastní nahození dorazil do sítě Kousal, poté střelou příklepem skóroval Stránský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

Do druhé třetiny si Zlín přenesl přesilovku, v níž Šlahař z prostoru levého kruhu přestřelil. Další početní převahu už domácí využili, tvrdou ránou snížil obránce Gazda.

Mladá Boleslav si ale v ponechané výhodě vzala dvoubrankový náskok zpět, přesně do horního rohu se trefil Zohorna. Chvíli poté přidal pátou hostující trefu zblízka Zbořil a vyhnal Kašíka z branky.

Berani si mohli znovu pomoct přesilovkou, pokus Jakuba Svobody, kterého Zlín angažoval dnes, ovšem Růžička vytěsnil mimo.

Krátce před druhou přestávkou kapituloval i Kašíkův náhradník Huf, Cienciala poslal kotouč pod horní tyč.

Zlínu vyšel úvod třetí třetiny, při Flynnově vyloučení procedil puk za Růžičku Karafiát. I on si připsal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži.

"První gól v extralize, navíc za mateřský klub, pocit je to samozřejmě skvělý. Kazí to ale prohra," řekl Jiří Karafiát, který se trefil ve 24 zápase v nejvyšší soutěži.

Z pravé strany si pak do šance najel mladoboleslavský Zohorna, svou střelu ale nasměroval do betonu ležícího Hufa. V 51. minutě udeřili Bruslaři posedmé, rozjetého Flynna nezastavil ani natahující se Huf.

"Prohrávali jsme, ale ještě v první třetině jsme dokázali vyrovnat a poté skóre i otočit. Pak už jsme jen vedli, vyprodukovali jsme hodně střel i hodně branek. Měli jsme dobrý pohyb, soupeři jsme nechtěli dát nic zadarmo," pochvaloval si po utkání hostující trenér Radim Rulík.

Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 3:7 (1:3, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Dobiáš (Žižka, P. Sedláček), 23. Gazda (J. Svoboda, Herman), 41. Karafiát (Okál) - 8. Šťastný (Bernad, Fillman), 15. P. Kousal (Flynn, Šidlík), 15. J. Stránský (Bičevskis), 24. R. Zohorna (Ševc, Lunter), 25. A. Zbořil (Jääskeläinen, Cienciala), 40. Cienciala (Bičevskis, Jääskeläinen), 51. Flynn (P. Kousal, O. Najman). Rozhodčí: Micka, Kika - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0.

Zlín: Kašík (25. Huf) - D. Nosek, Řezníček, Ferenc, Suhrada, Žižka, M. Novotný, Gazda - Šlahař, Honejsek, Okál - J. Svoboda, Herman, Köhler - Ondráček, Karafiát, Václavek - Dobiáš, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: Mařák.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Cienciala, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Šťastný, R. Zohorna, Lunter. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články