Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bruslaře nakopl návrat kapitána. Vondrka dvěma body pomohl k mečbolu proti Zlínu

Na neúspěchy ze základní části na zlínském ledě hokejisté Mladé Boleslavi zapomněli v pravý čas. Bruslaři získali důležitý druhý bod v sérii předkola play-off a za stavu 2:1 na zápasy mohou v pátek rozhodnout o postupu do čtvrtfinále. Svěřence Miloslava Hořavy povzbudil návrat kapitána Michala Vondrky po zranění. Nejdřív asistoval u trefy parťáka Jakuba Klepiše, poté odpověděl na srovnání Tomáše Fořta a ve třetí části ranou k tyči rozhodl.

Opory Mladé Boleslavi Michal Vondrka a Jakub Klepiš slaví gól
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Je to hrozně důležité, ale jak jsem pobízel kluky už předtím, do každého zápasu musíme jít s maximální pokorou. Už po prvním zápase jsem říkal, že série určitě neskončí 3:0 pro nás. Tak se play-off nevyvíjí. Chceme ale tu sérii vyhrát, ať tady nebo doma," řekl Vondrka.

Berani už mohli počítat s obráncem Daliborem Řezníčkem, ale výraznou posilu do sestavy přivítali hlavně Středočeši. Jejich nejproduktivnější hráč Vondrka musel první dva duely série vynechat kvůli viróze.

Opatrný začátek šance nenabídl a domácí brankář Kašík i hostující Růžička si s pokusy z bezpečné vzdálenosti bez problémů poradili. Po roztržce mezi domácím Honejskem a hostujícím Žejdlem hráli Berani první přesilovku, ale nevyužili ji.

Krátce po jejím skončení v 11. minutě pomohla hostům levá tyč jak při Kubišově úvodní šanci, tak i při jeho dalším pokusu zasunout puk za bezmocného mladoboleslavského gólmana, což se mu z úhlu nepodařilo. Na druhé straně se ukázal Žejdl, ale autor hattricku z úvodního duelu počtvrté v sérii Kašíka nepřekonal.

Zlín se na přelomu první a druhé třetiny sice ubránil v oslabení, ale jen pět vteřin po Zbořilově návratu z trestné lavice Mladá Boleslav udeřila. Po Vondrkově akci našel Skalický Klepiše, který zamířil do odkryté branky.

Navýšit vedení mohl Vondrka, ale Kašíka nepřekonal. V 29. minutě Berani vyrovnali. Kubiš bekhendem z rohu našel před brankou Fořta, který zamířil přesně. "Nepanikařil bych, musíme se jen trochu uklidnit, abychom proměnili šance, co máme. Pak můžeme vyhrát," řekl Tomáš Fořt k vývoji série.

Do závěrečné části vstoupili v početní výhodě domácí po Kousalově faulu, ale Středočeši se ubránili. V čase 44:43 získali znovu vedení hosté. Ranou od modré čáry se prosadil Vondrka, který po předešlém protiútoku hostů přijížděl z druhé vlny. 

"Ale neřekl bych, že jejich lajna nějak vyčnívala. Ano, jsou to super hráči, ovšem nemůžeme se soustředit na jednoho. Vondrka jednoduše vystřelil od modré a spadlo mu to tam, nic extra," uvedl šestadvacetiletý Fořt. "Je to obecně bruslivý mančaft, fyzicky zdatný, hraje se s nimi těžko," dodal.

Od té doby měli Zlínští problém s přechodem do útočné třetiny a Růžičkovu branku téměř neohrozili. Nic na tom nezměnila ani závěrečná power-play.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Fořt (Kubiš) - 21. Klepiš (Skalický, Vondrka), 45. Vondrka (Skalický, Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4312. Stav série: 1:2.

Sestavy:

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, M. Zbořil, Valenta - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - L. Krejčík, P. Sedláček, Okál - Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a R. Hrazdira.

Mladá Boleslav: Jan Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "Pro nás je to o to smutnější, že to z naší strany byl nejlepší zápas v sérii. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Výsledek je pro nás hodně trpký, nicméně věříme, že čtvrtý duel zvládneme. Neproměnili jsme přesilovku, to se nám v předchozích dvou zápasech povedlo. Soupeř byl zarputilejší, jeho agresivita nám dělala problémy."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Hrál se úporný hokej, vyhrál šťastnější. Jsme rádi, že jsme to my. Hráči dřou jako koně a rozhodují detaily. Do sestavy se vrátil Michal Vondrka, to nám pomohlo, byl u obou gólů."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články