Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olomouc zametla se Zlínem a do předkola play-off vstoupila vítězně

Předkolo play-off odstartovalo v Olomouci, kde domácí klub rozstřílel Zlín 5:1. Sérii na tři vítězná utkání začali lépe Hanáci i proto, že je do rychlého dvoubrankového vedení poslali František Skladaný s Rostislavem Oleszem. Tomáš Žižka sice bleskově zkorigoval, ale Vilém Burian, Jan Knotek a Lukáš Nahodil stanovili dalšími brankami konečný výsledek. Druhý zápas se hraje v úterý opět v Olomouci.

Hokejisté Olomouce oslavují gól v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

"Doufám, že si každý z nás uvědomuje, že není důvod být nahoře a že první vlaštovka jaro nedělá. Musíme pokračovat dál a makat i v dalších duelech. Prohrávat 0:2 nechce nikdo, takže asi Zlín bude zítra dělat vše proto, aby to tady urvali, ale těžko říct, co změní. My musíme hrát stejně, nebo ještě o něco lépe," řekl domácí útočník Vilém Burian.

Už v úvodních sekundách musel hostující gólman Kašík vyrážet dobrou střelu Škůrka od modré. Na druhé straně se do úniku dostal Honejsek, ale pálil vedle. Škůrek pak sice nemířil přesně při dalším dalekonosném pokusu, nicméně k puku se dostal Kolouch, nadvakrát ho prostrčil před branku Skladanému a ten ho uklidil za Kašíkova záda.

V 9. minutě navíc přidali Hanáci další zásah. Ostřížek nahrál do útoku Knotkovi, který kotouč podržel, přihrál před brankoviště Oleszovi, jenž objel Kašíka a zakončil do odkryté "klece". Na tento gól však ihned odpověděl Žižka - puk propadl v domácím obranném pásmu a rána zkušeného zadáka, při níž Konrádovi clonil Honejsek, znamenala snížení.

Po Káňově chybě za brankou mohl krátce nato srovnat skóre Kubiš, ale Konrád byl proti. Jako první si následně v početní výhodě zahrál Zlín. Během ní domácí gólman natřikrát zasahoval, když úspěšně vyrazil střelu Dufka i Honejska. Škůrkovu ránu pak na druhé straně tečoval Nahodil vedle tyče.

Ve druhé třetině nastřelil Freibergs při přesilovce tyč domácí svatyně. Po tlaku Zlína se v útočném pásmu usadili domácí a Kašík musel několikrát zasahovat. Nápor Hanáků vyústil v přesilovku, kterou nevyužili. Ve 35. minutě dostal Musil od Nahodila puk do útočného pásma, jel za branku, Kašík mu skočil do směru jízdy, ale domácí forvard zvládl puk nahrát Burianovi, jenž neměl problém skórovat.

"Můj gól nám pomohl, do třetí třetiny jsme šli s dvoubrankovým vedením, což nás trochu uklidnilo. Pavel Musil udělal super práci a já už jsem to měl relativně jednoduché," ocenil Burian.

Ve třetí části předložil Nahodil puk Klimkovi, který však trefil pouze hostujícího brankáře. Freibergsovu střelu pokryl na druhé straně Konrád. Pak v ponechané výhodě tvrdě pálil Švrček, ale trefil Kašíka do ramena, navíc hosté znovu faulovali a museli hrát dvě minuty pouze ve třech. Olomoučtí touto nabídkou nepohrdli a už po 23 sekundách se trefil Knotek, konečný výsledek pak uzavřel v 58. minutě Nahodil.

"Výsledek vypovídá jednoznačně, ale myslím si, že to tak úplně nebylo. Nás v utkání nic nepřekvapilo - Olomouc hrála to, co jsme předpokládali. Pro nás jediný úkol do zítřka je, jak překonat olomouckého brankáře, který chytá velmi dobře. Je to o gólech a zítra je další zápas. Věříme, že to bude vypadat jinak," řekl trenér poražených Robert Svoboda.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Skladaný (Kolouch, Škůrek), 9. Olesz (J. Knotek, Ostřížek), 35. Burian (P. Musil, Nahodil), 55. J. Knotek (P. Musil, Škůrek), 58. Nahodil (Klimek, Dujsík) - 9. Žižka. Rozhodčí: Pešina, Lacina - Frodl, Lučan. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4285. Stav série: 1:0. 

Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, Tomeček. Trenér: Moták.

Zlín: Kašík - Nosek, Žižka, Ferenc, Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda - Ondráček, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Popelka, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články