Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

SOUHRN PŘEDKOLA: Prodloužený zápas v Liberci rozhodl Orsava. Motor, Litvínov i Hradec předvedly obrat

Vyřazovací extraligové boje začaly úvodními zápasy předkola play-off. První výhru bere českobudějovický Motor, který obrátil nepříznivý vývoj a přetlačil Karlovy Vary 4:2. Otočku předvedl také Litvínov, jenž stejným výsledkem zdolal Plzeň. Vedení v sérii se ujal také třetí domácí tým, Hradec Králové udolal Vítkovice 4:3. Jako poslední odstartovala série mezi Libercem a Olomoucí a první bod získala hostující Olomouc, Hanáci vyhráli 1:0 po prodloužení.

Jakub Orsava (vpravo) slaví se spoluhráči z Olomouce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Orsava ukončil prodloužení v Liberci

Zápas mezi Libercem a Olomoucí branku v šedesáti minutách nenabídl. Přitom liberecký útočník Oscar Flynn mohl otevřít skóre ve 13. minutě, ale trestné střílení neproměnil. Jeho spoluhráč Marek Zachar ve 48. minutě se už radoval poté, co společně s pukem zaplul do brány Branislava Konráda, jenže sporná situace byla nakonec přehodnocena a branka po výzvě Hanáků odvolána. Rozhodlo se tak až v prodloužení, po 143 vteřinách ukončil nastavení Jakub Orsava v přesilové hře po faulu Tomáše Galvase. Konrád má nulu za 40 zákroků.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branka a nahrávka: 63. Orsava (Řezníček). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Hynek, Thuma. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4076.

Zápas jako na houpačce na jihu Čech

Série mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary nabídla na úvod divoké utkání. Domácí Jihočeši vedli po trefě Jakuba Valského, ale hosté obrátili průběžný stav na 2:1 po zásazích Dávida Grígera a Ondřeje Procházky. Ve třetí třetině však nastala otočka Motoru – nejprve srovnal Milan Gulaš a v závěru rozhodl dvěma góly v přesilovkách Brant Harris. Budějovičtí vedou v sérii na tři vítězné zápasy 1:0.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Valský (Pech, M. Toman), 52. Gulaš (Štencel, Hovorka), 56. Harris (Kondelík, Pýcha), 58. Harris (Gulaš, Kondelík) – 28. Gríger (O. Procházka, T. Rachůnek), 35. O. Procházka (Gríger, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, Mejzlík – Rampír, Blažek. Vyloučení: 2:5, navíc Ordoš – O. Beránek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5702.

Obracet musel i Litvínov

Souboj pátého s dvanáctým se dlouho vyvíjel lépe pro hůře postavenou Plzeň. Na ledě Litvínova vedla 1:0 i 2:1 po gólech Seveřanů Tima Söderlunda a Aleksiho Laaksa, ale černožlutí našli cestu k výhře. V závěrečné třetině nasázeli Západočechům tři branky v rozmezí tří minut od 47. do 50. minuty, když se postupně prosadili Petr Koblasa, Liam Kirk a Marek Baránek.

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Zygmunt (Havelka, Gut), 46. Koblasa (M. Sukeľ), 48. Kirk (Koblasa, Baránek), 50. Baránek (Hlava, D. Kaše) – 13. Söderlund (M. Indrák), 30. Laakso (Matýs). Rozhodčí: Kika, Cabák – Gerát, Špůr. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. Diváci: 4522.

Vypjatý duel Vítkovice neustály

Že půjde o vyhrocenou sérii, se ukázalo hned na začátek. V prvním utkání mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi padlo 34 trestných minut a speciální týmy hrály výraznou roli. Ostravané, kteří vedli 1:0 i 2:1, dali všechny tři góly v početních výhodách. Domácí Východočeši se nastartovali trefou Tomáše Pavelky na 2:2 v oslabení a o rozhodující dvoubrankový náskok se postarali Jordann Perret a Christophe Lalancette v přesilovkách. V závěru snížil ve stejné herní situaci vítkovický obránce Stuart Percy, ale ve zbývajících sedmi minutách už hosté srovnat nestihli.

Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kevin Klíma (Okuliar, Jergl), 28. T. Pavelka, 45. Perret (Kevin Klíma, McCormack), 46. Lalancette (T. Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, M. Barinka), 18. Rihards Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Rihards Bukarts, Raskob). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – J. Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4545.

Co nabídnou série předkola play-off? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články