Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika 2024

SOUHRN 2. KOLA: Šlágr v Třinci vyhrála Sparta. Mueller s Okuliarem nastříleli hattrick, Kometa se trápí

Po úvodní várce zápasů pokračovala základní část extraligy druhým kolem. V prestižním duelu nakonec uspěla Sparta, která se radovala v Třinci 3:2 po samostatných nájezdech. Tabulku vedou Karlovy Vary, které mají plný počet bodů. Naopak poslední je Kometa, jež se v nové sezoně střelecky souží.

Utkání Třinec – Sparta
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

V Třinci se šlo do nájezdů

Třinec viděl zápas těžkých vah plný zvratů. Oceláři vedli už po dvaceti sekundách, kdy skóre otevřel z dorážky Martin Růžička 300. gólem v třineckém dresu. Sparta poté výsledek otočila po trefách Vladimíra Sobotky a Filipa Chlapíka, jenže na 2:2 srovnal Daniel Voženílek (v zápase 1+1). V nájezdech byli šikovnější Pražané, náskok zařídil povedenou fintou Pavel Kousal a dovednostní soutěž ukončil Michal Řepík.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 1. M. Růžička (D. Voženílek), 39. D. Voženílek (Daňo, M. Růžička) – 10. Sobotka (Řepík, Chlapík), 12. Chlapík (Řepík, Sobotka), rozhodující sam. nájezd P. Kousal. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 4487.

Kometě se v úvodu sezony nedaří

Druhý zápas, podruhé bez vstřelené branky. Brněnská Kometa marně čeká na první gól v sezoně, tentokrát si vylámala zuby v Karlových Varech a podlehla 0:4. Výhru Západočechů řídila dvojice Ondřej Beránek a Jiří Černoch, oba si připsali gól a nahrávku. Brankář Dominik Frodl zaznamenal premiérovou nulu po letním příchodu z Pardubic. Energie má ze dvou zápasů nového ročníku šest bodů.

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Černoch (Hladonik, O. Beránek), 28. O. Beránek (Černoch, Hladonik), 47. Jiskra (Gríger, Kangasniemi), 51. O. Procházka (O. Beránek, Černoch). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. Diváci: 4527.

Rytíři sahali po senzaci, ale nemají ani bod

Kladno doma vedlo nad Pardubicemi 1:0, ale nadějný výsledek neudrželo a nakonec prohrálo 1:3. Favorit utkání otočil na konci druhé třetiny, kdy na úvodní gól Rytířů v podání Martina Procházky zareagovali Tomáš Zohorna s Patrikem Poulíčkem. V závěru přidal třetí trefu hostů Tomáš Hyka do prázdné brány. Dynamo je tak na začátku sezony stoprocentní.

Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. M. Procházka (Klepiš) – 36. T. Zohorna (Čerešňák, D. Musil), 40. Poulíček (Čerešňák, Říčka), 59. Hyka (R. Kousal, L. Sedlák). Rozhodčí: Ondráček, Jaroš – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3432.

Vítkovice napravily první zápas sezony

Ostravané zvítězili na ledě Mladé Boleslavi 4:2 a vylepšili dojem po nepovedeném úvodním utkání, kdy doma padli s Karlovými Vary 2:6. Tentokrát nejprve využili dvě přesilovky, kdy se prosadili Rastislav Dej a také Peter Mueller, jenž nakonec nastřílel hattrick po dalším zásahu v početní výhodě a v závěru uzavřel skóre trefou do prázdné brány.

BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 39. Osburn (Malát), 43. Järvinen (Skalický, Lantoši) – 5. Dej, 19. Mueller (M. Kalus, Lakatoš), 40. Mueller, 60. Mueller (Machovský). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:3. Diváci: 2563.

Hradec táhl čtyřbodový Okuliar

Liberec další těsný zápas tentokrát nezvládl a na ledě Hradce Králové padl 3:5. Vítězství domácích režíroval Oliver Okuliar, autor hattricku a celkem čtyř bodů, v zápase přitom neproměnil trestné střílení. Na druhé straně liberecký útočník Oscar Flynn měl k dispozici dvě trestná střílení, přičemž byl z poloviny úspěšný a druhý gól v zápase přidal v přesilové hře. Kapitán Bílých Tygrů Michal Birner v závěrečné třetině srovnal na 3:3, ale vítěznou branku obstaral hradecký Aleš Jergl v čase 51:54.

Mountfield Hradec Králové – Bílí Tygři Liberec 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, T. Pavelka), 52. Jergl (Tamáši, Blain), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn z trest. střílení, 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř). Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Diváci: 4572.

Motor přetlačil Moru

České Budějovice mají první tři body v sezoně, rozhodla o tom výhra 3:1 nad Olomoucí. O góly vítězů se postarali dvoubrankový Adam Kubík, jenž přišel z Kladna, a Brant Harris, kanonýr ze Slovanu Bratislava. Za Hanáky srovnával na 1:1 Jakub Orsava, víc ale už nestihli, a tak podruhé v ročníku vstřelili jen jednu branku v zápase.

Banes Motor České Budějovice – HC Olomouc 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha), 48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris – 28. Orsava (Kusko, Řezníček). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0 V oslabení: 1:1. Diváci: 6047.

Litvínov se mohl opřít o bratrskou dvojici

Bratři David Kaše a Ondřej Kaše se už začínají Litvínovu vyplácet. V zápase proti Plzni skórovali oba – mladší David dokonce dvakrát – a pomohli černožlutým k vítězství 4:2. "Chemici" zužitkovali dvě přesilovky, Západočeši jen jednu po zásahu Jakuba Poura.

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Abdul (Baránek), 9. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 24. O. Kaše (Jaks), 60. D. Kaše – 10. Schleiss (Michal Houdek, Benák), 37. Pour (K. Hrabík). Rozhodčí: T. Veselý, Pilný – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 9:7, navíc Schleiss (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4047.

Startu extraligy se věnoval Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články